in

Dit is waarom je een aardappel in je schoen moet stoppen

Dit is echt een hele handige truc
Hoe vervelend is het als je nieuwe schoenen hebt gekocht en ze eenmaal thuis toch blijken te knellen? In de winkel dacht je dat het wel kon, maar als je er eenmaal op loopt beginnen je tenen en je hak toch te klagen. Oh nee, wat nu! Zonde om je nieuwe schoenen in de kast te zetten, maar pijn lijden is ook niks. Gelukkig hebben wij een oplossing.

Je kunt je schoenen oprekken met een aardappel.

Knelt
Het komt helaas heel vaak voor. In de winkel denk je dat de schoenen goed zitten, maar eenmaal thuis blijkt dat ze toch heel erg knellen. Hoewel de verkoper nog enthousiast kirt dat ‘ze echt uitlopen’, verga jij nu van de pijn. Wat nu? Je kunt de schoenen naar een schoenmaker brengen om ze daar op te laten rekken of door de pijn heen bijten. Je kunt ook gewoon twee aardappelen pakken!

Lees ook  10 signalen waardoor je zeker weet dat je relatie voorbij is.

Uitrekken
Om een schoen uit te rekken heb je een combinatie van vulling en vocht nodig. Sommige mensen kiezen ervoor om natte kranten in hun schoenen te stoppen, maar dit werkt niet altijd. Een aardappel is natuurlijk veel steviger en zal nooit indeuken als de schoen erg strak is. Daarnaast heeft de gemiddelde Nederlander wel een zak piepers in de voorraadkast liggen, dus deze methode is ideaal.

Lees ook  Vrouw (28) hoort 11 jaar niks uit haar linkeroor maar ontdekt dan de bizarre reden

Zo doe je het
Pak twee aardappelen die nét in je schoen passen. Deze techniek is dus bedoeld om de neus van de schoen op te rekken om je tenen meer ruimte te geven. Schil de aardappelen en wikkel er een stuk krant of keukenpapier omheen. Duw de aardappelen in je schoenen en laat ze een nacht staan. ‘S nachts drogen ze uit en rekken ze je schoen uit. Naast het feit dat ze je schoenen uitrekken, zullen aardappelen ook zweetluchtjes opnemen. Deze techniek werkt goed bij leren schoenen. Heb je stoffen schoenen, dan is het misschien iets lastiger. Daarnaast kan de geur en het vocht van de aardappel in de stof trekken.

Wat zijn wintertenen en wat kun je eraan doen?

Dit is waarom je de auto niet moet opwarmen met koud weer