in

Dit is waarom honden gras wegvegen nadat ze poepen – Ik had geen flauw idee!

Iedereen die een hond heeft kent wel die vreemde beweging wanneer honden het gras wegschoppen nadat ze gepoept hebben in het gras. Ze schrapen over de grond met hun pootjes.

Ik dacht altijd dat katten en honden hun poep graag bedekten met aarde of gras nadat ze ‘naar het toilet gegaan zijn’.

Maar het blijkt nu dat dit totaal onjuist is!

Er is eigenlijk een perfect plausibele reden waarom honden dit doen. Ze hebben klieren in hun pootjes die unieke feromonen vrijgeven wanneer ze tegen dingen wrijven.

Lees ook  Vrouw verborg duizenden kinderen in kisten – toen ze werd gepakt, kwam de harde waarheid uit
Verspreiden hun geur

Honden wrijven waarschijnlijk hun poten tegen de grond om hun geur te verspreiden en hun territorium af te bakenen. Ze willen dit doen om andere honden te tonen wie de baas is. Het is gedrag die gevonden wordt in alle honden, van chihuahua’s Deense dogs.

Maar er bestaat nog een andere theorie waarom honden hun pootjes schoppen tegen de grond nadat ze geplast of gepoept hebben. Het kan simpelweg een manier zijn om de geur van hun poep te verspreiden.

Lees ook  Prairiehond was bijna verdronken in een zwembad, maar deze man redt het dier op het nippertje
Normale hondengedrag

Het is absoluut normaal voor honden om dit te doen, en als je hond plots stopt met het opschoppen van gras na het, kan dit een probleem vormen. Je hond kan namelijk pijn in zijn gewrichten of poten hebben, of hij kan lijden aan artritis.

Krabt je hond ook aan het gras na je weet wel wat? Deel dan aub dit artikel met je vrienden die van honden houden, zodat ze kunnen leren over hun viervoeters!

De tiener die beweerde dat ze 50 operaties onderging om op Angelina Jolie te lijken zegt dat de foto’s NEP zijn

De hond wordt na lange tijd eindelijk geadopteerd, dan neemt haar baasje een bijzondere video op