in

Dit is hoe verslaafde Netflix binge-watchers er binnen 20 jaar zullen uitzien (foto’s)

Tegenwoordig wordt er letterlijk naar alles onderzoek gedaan. Zo werd een tweetal maanden geleden al een onderzoek gepubliceerd over hoe verslaafde gamers er binnen 20 jaar zullen uitzien als ze niets veranderen aan hun verslaving. Nu werd er naar de verslaafde Netflix-kijkers gekeken.

20 jaar een gaming verslaving
Om aan te tonen wat de invloed zou zijn van een grote Netflix of binge-verslaving creëerde dit onderzoeksbureau twee modellen genaamd Eric en Hannah. Deze modellen zouden de ‘Netflix-kijker’ zijn met een zeer lange verslaving in het jaar 2040.

Zo hielden ze rekening met deze mensen hun zithouding, gebrek aan de juiste voedingstoffen, tekort aan slaap en beweging, geen gezonde voeding en te veel naar een scherm kijken. De resultaten zijn redelijk hallucinant.

Lees ook  Mogelijk meer coronadoden in verpleeghuizen dan uit officiële statistieken blijkt

Zo hebben Michael en Hannah een bochel op hun rug omdat ze vaak een slechte zithouding hebben. Daarnaast zou steeds zitten of liggen voor gezwollen enkels en spataders zorgen. De modellen zien er ook gigantisch bleek uit omdat ze zelden buitenkomen en dus ook amper vitamines kan opnemen.

Daar stopt het overigens niet. Naast het overgewicht door amper te bewegen en vaak ongezond te eten, hebben beide ook bloed doorlopen ogen door zoveel tv te kijken. Kers op de taart is het zogenaamde ‘dead-butt’ syndroom. Niet bepaald sexy om naar te kijken.

Lees ook  Brandweermannen redden 8 labrador-pups uit afvoer: dan realiseren ze zich dat het helemaal geen honden zijn

Is het echt zo ernstig?
Of het allemaal zo een vaart zal lopen, is natuurlijk zeker niet voor iedereen het geval. Dit zijn voornamelijk gevolgen voor zeer fanatieke kijkers die weigeren nog andere dingen te doen dan bingen en zelden nog buiten willen komen.

De onderzoekers hopen wel door Michael en Hannah te creëeren dat meer mensen gaan nadenken om ook nog andere zaken te doen in hun leven en het ‘bingen’ geen verslaving te laten worden. Regelmatig sporten, in een goed verlichte kamer tv kijken, af en toe een pauze nemen, een gezond dieet en de juiste zithouding zijn de belangrijkste adviezen.

Heftig einde voor topmodel Doutzen Kroes

5 realistische tekenen dat je ex uiteindelijk weer bij je terug zal komen