in

Dit is de verwerpelijke waarheid achter babyworteltjes

Babyworteltjes zijn overal ter wereld extreem populair. Of ze nu gebruikt worden in stoofpotten, in salades, of gewoon zo, ze zijn de afgelopen jaren bijzonder populair geworden.

Maar heb je je ooit eens afgevraagd hoe deze knapperige, kleine snacks gemaakt worden? Lees dan verder…

Babyworteltjes stegen in populariteit rond halverwege de jaren 80, volgens website Healthy Food House. Ze worden gemaakt uit gewone wortelen die als “te lelijk” worden beschouwd om in de winkel verkocht te worden. De miniworteltjes krijgen hun perfecte vorm na een lang proces in een machine waar gewone wortelen vervormd worden tot perfecte, kleine, cilinder-achtige snacks.

Lees ook  Roxanne Kwant laat niets aan de verbeelding over op vakantie!

Volgens The Washington Post, bestaat 70% van alle wortelconsumptie in de Verenigde Staten uit babyworteltjes.

“De meerderheid van de consumenten hebben geen idee wat ze eten of hoe het werd geproduceerd,” vertelt David Just, professor gedragseconomie aan Cornell. Hij bestudeert voedingskeuzes van de consument en vertelde “Er zijn zoveel mensen die oprecht denken dat er boeren bestaan die speciaal babywortelen kweken, en dat ze er zo perfect uit zien als ze uit de grond gehaald worden,” vertelt hij aan Washington Post.

Lees ook  Bejaarde vrouw is slachtoffer van gruwelijke feiten: "Daardoor kon ik dagenlang niet uit bed komen, eten of praten"

Om bacteriën te doden en de verspreiding van ziektes te voorkomen, worden de wortels ondergedompeld in chloor. Daarnaast worden er tonnen plastic gebruikt om deze wortels te verpakken. Deze twee factoren maken de consumptie van babyworteltjes heel wat minder milieuvriendelijk en gezond dan de gewone wortelen.

De productie van miniworteltjes heeft geresulteerd in minder ‘wortelafval’, maar er bestaat geen twijfel over dat de ideale situatie zou zijn dat de groentenwinkels en consumenten “lelijke” wortelen aanvaarden in de plaats.

Deel aub dit artikel zodat iedereen zich bewust wordt van de waarheid achter babywortelen!

Verhaal van puppy toont waarom we moeten stoppen met hondengevechten

Oma denkt dat ze aan het sterven is, dan onthullen de dokters wat ze in haar buik vonden.