in

Dit is de echte reden waarom Action zo goedkoop is

Duik met twintig euro de Action in en je komt naar buiten met een scala aan huis-, tuin- en keukenspullen. Hoe komt het toch dat ze de prijzen zo laag kunnen houden?

Er heerst nogal wat argwaan achter die eeuwige stuntprijzen van Action. Als iets zo goedkoop is, zal het vast niet goed zijn of er is kinderarbeid aan te pas gekomen, wordt vaak gedacht. Maar de budgetketen weet het goed te verklaren.

Geen folders

Action koopt gigantische ladingen producten vanuit China in – meer dan andere retailers doen – en dat drukt de prijs, verklaart de keten. Maar ze zeggen ook een zuinige organisatie te hebben. Zo geven ze nauwelijks geld uit aan reclame, verspreiden ze in Nederland geen folders en zijn ze nooit te zien op tv. En iedere winst die ze boeken, geven ze door aan hun klanten, zo legt Action-topman Sander van der Laan uit aan het AD.

Lees ook  Megan D. blijft ontkennen dat ze het kindje bewust verdronk in bad

Goedkope locaties en vrachtwagens

Ook houden ze de hand op de knip als het aankomt op de locaties van de panden. Je zult bijvoorbeeld geen Action tegenkomen in de Kalverstraat, waar de huur vast hoog is. Hetzelfde geldt voor het transport. Action koopt alleen per volle vrachtwagen in en daardoor is het transport simpeler, goedkoper en ook nog eens milieubewuster, aldus Sander. En dit zie je dan ook weer terug in de prijzen – zelfs in die van A-merken.

Lees ook  Meghan Markle heeft belangrijke koninklijke regel verbroken

Ethische spelregels

Of de productie van de spullen écht eerlijk en humaan gebeurt? Als we Sander mogen geloven, is dat wel het geval. Zo werken ze alleen met fabrieken die “aan onze ethische spelregels voldoen. Zij beloven bijvoorbeeld hun medewerkers op een eerlijke manier te behandelen”.

Hé, je hoort ons niet klagen over die lage prijzen. Wij zijn fan, en hopen dat dit echt de waarheid is over Action.

Pizza Hut maakt dodelijke vergissing waardoor 2-jarige vechtend voor zijn leven in het ziekenhuis belandt.

Beau van Erven Dorens ernstig bedreigd