in

Dirty Dancing ster ging na auto-ongeluk in rook op. 20 jaar later keert ze terug om de waarheid te onthullen.

Eigenlijk was het een low-budget film. Er deden geen grote acteurs in mee, het had evenmin een bekende regisseur. Maar van zodra Dirty Dancing in augustus 1987 op het grote scherm verscheen, beseften de producers en de cast dat ze iets enorm hadden verwezenlijkt. Het publiek kwam vanuit het niets. Mensen stonden aan te schuiven om de film te kunnen zien, en het werd de eerste film ooit die meer dan 1 miljoen VHS-kopieën verkocht. Zelfs de soundtrack “I’ve Had The Time of My Life” won zelfs een Academy Award en Golden Globe voor het beste originele nummer.

#tbt #andywarhol #interviewmagazine #viewgirl #thisiswhat17lookslike ?credit:#klauslucka #imissroberthayes

Een bericht gedeeld door Jennifer Grey (@jennifer_grey) op

Jennifer Grey, die “Baby” speelde in de film, werd een grootse filmcarrière voorspeld. Maar het mocht niet zijn. In een interview met People Magazine praatte Grey nu over het tragische ongeluk dat alles veranderde, waardoor ze de filmindustrie definitief vaarwel moest zeggen.

Eind jaren ’80 kon niemand aan Dirty Dancing ontsnappen. Het gepassioneerde liefdesverhaal van Frances “Baby” Houseman en dansleraar Johnny Castle veroverde de wereld als een storm – de film werd een van de meest populaire films van dat decennium.

Maar te midden van alle prijzen en vieringen, verdween Jennifer Grey even snel als ze gekomen was.

Grey verdween voor een lange tijd uit de schijnwerpers.

Kort voor de première in augustus 1987 verbleef Grey met haar toenmalige vriend Matthew Broderick in Ierland.

Maar het koppel raakte betrokken in een vreselijke auto-ongeluk toen Broderick, die langs de verkeerde kant van de weg reed, tegen een andere auto knalde. Een moeder en haar dochter, de in de andere auto zaten, waren op slag dood.

Broderick werd aangeklaagd voor roekeloos rijden – wat later herleid werd tot onzorgvuldig rijgedrag. Jennifer Grey liep enkele blauwe plekken en lichte verwondingen op. Maar haar mentale littekens bleven.

De première van Dirty Dancing was enkele dagen later. Maar ondanks het succes van de film, kon Grey er gewoonweg niet van genieten.

“De contradictie van diepe rouw, het schuldgevoel van de overlever, en dan gevierd worden als een grote ster, rijmde gewoon niet. Het voelde niet goed om de ster van het dorp te zijn”, zei Grey.

De actrice zou het trauma nooit helemaal te boven komen. Ze trok zich terug uit de filmwereld op 27-jarige leeftijd.

“Mijn hoofd zou nooit meer hetzelfde zijn, mijn ambitie was nooit meer hetzelfde”, vertelde ze aan People.

De daaropvolgende jaren verscheen Grey in enkele televisieshows maar niets meer. Ze onderging ook een neusoperatie, maar dat bleek een mislukking. De operatie leidde tot een grote verandering van haar uiterlijk. Dat betekende dat het moeilijk was om nog rollen te vinden omdat de mensen haar niet meer herkenden.

In 2010 had Jennifer haar weg teruggevonden naar de mainstream media. Ze won de televisieshow “Dancing with the Stars” en werd de favoriet van de fans. Volgens haar was dat een erg belangrijk moment.

“Het leek wel of ik mezelf uitgehongerd had omwille van wat mensen over me zouden denken. Dit is als het eten van een heerlijke steak nadat je 23 jaar op dieet bent geweest”, vertelde de ster.

In 2018 zette Grey nog een stap voorwaarts. Ze zal verschijnen in “Untogether”, alsook in de nieuwe komedie “Red Oaks.”

We zijn blij dat Grey haar passie en vreugde heeft teruggevonden.

Iemand zin in een nostalgische trip naar 1987? Dan moet je zeker deze onvergetelijke scène nog eens bekijken!

Lees ook  Moeder in cel voor onopzettelijke doding van haar 2-jarig zoontje

Filmpje van orang-oetang die sigaret van bezoeker dierentuin oprookt zorgt voor veel ophef

Mama vindt 11 weken oude baby dood in autostoeltje – kijkt dichterbij en beseft de verschrikkelijke vergissing.