in

Dikke BMW gestript voor autozaak Enter: ‘Ze hebben ‘m helemaal kaalgeplukt’

Autohandelaar Raymond Slag moest dinsdagochtend even slikken toen hij aankwam op zijn zaak in het Overijsselse Enter. Een auto die voor de winkel langs de snelweg stond, bleek compleet gestript door dieven. “Wielen, bumper, lampen. Ze hebben alles meegenomen.”

De BMW van het model 540i staat naast een paar andere dure auto’s achter een hek uitgestald langs de A1. Dat is een drukke weg, dus Slag had niet verwacht dat dieven zo brutaal zouden zijn. Maar op camerabeelden is te zien dat een groepje van drie mannen vannacht tussen 00.00 en 03.00 uur de complete auto demonteert.

“Ik heb weleens vaker gehoord van diefstal van onderdelen, maar ze hebben deze BMW helemaal kaalgeplukt”, vertelt de autohandelaar aan Hart van Nederland. De airbags, de navigatie-apparatuur en zelfs het bedieningspaneel van de kachel is verdwenen.

Lees ook  Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

Ervaren dieven strippen auto
Het is voor Slag duidelijk dat dit professionele dieven waren. De mannen verdeelden de taken: twee van hen slopen de auto, de ander rijdt met een busje heen en weer.” De ondernemer vermoedt dat ze de onderdelen op een andere plek overladen in een vluchtvoertuig.

Ook is de wagen opengemaakt zonder dat er sporen van inbraak te zien zijn. Slag: “Ik heb geen idee hoe ze dat hebben gedaan.”

Lees ook  Veiligheidsregio's: ook feestje thuis kan tot boete leiden

‘Zoiets kun je niet voorkomen’
De autohandelaar baalt flink van de inbraak. De totale schade ligt volgens hem rond de 30.000 euro. “Deze auto kost ongeveer 70.000 euro, dus als je dat allemaal optelt.” Hij hoopt dat hij het grootste deel terugkrijgt van de verzekering.

Waarschijnlijk verkopen de criminelen de auto-onderdelen via internet. Daar leveren een set banden met velgen enkele duizenden euro’s op.

Slag houdt de dure showmodellen in ieder geval voorlopig even binnen. “En ik ga denk ik ook extra lichten neerzetten buiten, maar ik denk niet dat je iets als dit kunt voorkomen.”

Glazenwasser geeft toe: ik vermoordde vier vrouwen

Hoe 15 beroemdheden zijn veranderd sinds ze hun carrière zijn begonnen