in

Dierenoppassers weigeren verdrinkende chimpansee te redden – dan breekt vrachtwagenchauffeur de kooi in

Allereerst: we vinden niet dat wilde dieren in dierentuinen horen. Chimpansees zouden hun levens in vrijheid moeten leven.

Hoeveel ruimte ze ook hebben en hoe goed ze ook worden verzorgd, we denken nog steeds dat ze beter af zijn in het wild.

Dat gezegd hebbende, wilden we graag deze reddingsvideo met jullie delen. Het toont een man die ondanks de regels en waarschuwingen in een dierentuin in een chimpanseeverblijf klimt.

Dat noemen we nog eens een heldendaad!

In 1990 viel een chimpansee genaamd Jo-Jo in een door mensen gemaakte gracht in het chimpanseeverblijf in de Detroit Zoo. Hij was achterna gezeten door een agressieve chimpansee en was over het hek gesprongen die hem van het water scheidde.

Lees ook  Man laat hond achter in kerk met hartverscheurend briefje: “Ik zal je missen, het spijt me zo”

Jo-Jo raakte in paniek en spartelde om boven water te blijven. Op hetzelfde moment keken zo´n tien geschokte omstanders toe terwijl hij verdronk.

Een van hem was de 33-jarige vrachtwagenchauffeur Rick Swope, die daar was met zijn vrouw en kinderen. Toen hij de paniek op het gezicht van Jo-Jo zag, wist hij dat hij iets moest doen – en hij gooide zichzelf in het water om de mensaap te redden.

Chimpansees zijn vijf keer zo sterk als mensen. De chimpansee was daarnaast in een gebied waar bezoekers niet mochten komen, en er waren een aantal chimpansees in het verblijf die agressief hadden kunnen worden, op elk moment.

Maar Rick twijfelde niet. Zijn familie keek toe terwijl hij Jo-Jo uit het water trok en op het droge trok. En dat was nog niet eens het makkelijke deel…

Lees ook  Meghan Markle wordt bedreigd

Op een ogenblik verloor Rick Jo-Jo en verdween hij onder water, maar na een volgende poging wist Rick de 18-jarige, 90 kilo wegende chimpansee te redden.

Toen Jo-Jo uit het water kwam, was hij er slecht aan toe – maar hij leefde nog. Rick had hem gered.

¨Hij keek me aan. Ik denk dat hij wel wist wat er aan de hand was,¨ vertelde Rick aan de Chicago Tribune.

Kijk de dappere redding hier:

Deel deze video om je respect te betuigen aan de heldendaad van de vrachtwagenchauffeur!

Foto van man en zijn hond Max ontroert miljoenen mensen – lees dit en je zult begrijpen waarom

Hoe is het mogelijk? De buren zien, dat de vrouw haar mee naar huis neemt. 2 maanden later lopen ze de deur bij haar plat.