in

Dierenbeul slaat paard dood met hamer

Een 17-jarige jongeman heeft in een weide in de provincie Luik een macabere ontdekking gedaan. Toen hij ging kijken hoe het met zijn paard gesteld was, vond hij het dier dood op de grond. Het bleek gruwelijk mishandeld te zijn. Volgens de dierenarts zou het doodgeslagen zijn met een hamer.

Het incident gebeurde afgelopen donderdag in Flémalle, niet ver van de grens met Limburg. Loïc (17) ging even kijken bij zijn 17-jarige merrie Quartzy en zag dat het dier zwaar toegetakeld op de grond lag. Het gaf geen teken van leven meer.

Lees ook  Raam van peperdure BMW kapot geslagen om oververhitte hond te redden

De jongen belde meteen een dierenarts, maar er kon geen hulp meer baten. Uit een autopsie in de dierenkliniek van de universiteit van Luik bleek dat het paard met zware hamerslagen om het leven was gebracht. Het had verscheidene breuken en interne bloedingen.

Oproep
Twee jaar geleden werd ook al een ander paard van de jongen aangevallen. Toen had niemand iets gezien. Loïc hoopt dat de dader of daders deze keer wél gevat worden. Hij heeft een oproep naar getuigen gedaan op sociale media en waarschuwt meteen ook andere eigenaars van paarden.

Lees ook  Ronnie Flex wordt vader

Twee broers 13 & 17 komen om bij treinongeluk

Jaloerse vrouw (25) schiet Grietje (72) neer na affaire met vriend: ‘Ze lachten en noemden me dik’