in

Dierenarts weigert oude maar gezonde hond te doden – doet in plaats daarvan het juiste

Toen Figgy de hond 18 jaar oud werd, begon hij een paar ongevallen rond zijn huis te krijgen en zijn eigenaren wisten niet wat ze moesten doen om daar iets aan te doen.

18 is een ongewoon hoge leeftijd voor een hond, dus het is geen wonder dat hij er iets slechter uitzag door slijtage. Maar zijn eigenaren hadden geen sympathie en namen hem mee naar de dierenarts om hem te laten inslapen. De reden? Hij was ‘te oud’ geworden.

Het personeel van de dierenkliniek testte de gezondheid van Figgy en ondanks dat hij blind was met een mond vol rotte tanden, was hij relatief gezond voor een 18-jarige hond.

De eigenaren legden uit dat ze dachten dat Figgy “dom” was en dat dit een van de redenen was waarom ze hem wilden laten inslapen. Maar het personeel in de kliniek weigerde dit te doen.

Lees ook  Bijna alle huisdieren van René Schuurmans vermoord

Ze hadden eenvoudig niet het hart om een ​​gezonde, lieve hond te vermoorden. Ze besloten hem onder hun hoede te nemen en namen contact op met Muttville Senior Dog Rescue, een organisatie die zorgt voor verlaten, eenzame honden.

Figgy verhuisde naar San Francisco om zijn nieuwe leven te beginnen – ver weg van zijn vroegere eigenaars, van wie hij jarenlang hield maar die hem niet langer wilden.

Gelukkig waren er andere mensen die bereid waren om Figgy alle liefde te geven die hij nodig had. Sherri Franklin van Muttville Senior Dog Rescue realiseerde zich snel dat Figgy niet gelukkig zou zijn in het huis van de opvang. Hij had rust en stilte nodig, dus bracht ze hem naar huis voor een rustige overgang.

Lees ook  “Misvormde” hond geslagen en keer op keer gedumpt door families

Figgy was gelukkig in zijn pleeggezin en sliep opgekruld naast zijn pleegmoeder.

Binnen een paar dagen werd schattige Figgy opgemerkt door een dierenvriend die aanbood hem te adopteren. De vrouw, Eileen genaamd, had veel oudere honden uit Muttville Senior Dog Rescue geadopteerd en ze viel meteen voor Figgy.

Figgy is heel blij in zijn nieuwe huis en krijgt alle liefde en aandacht die hij verdient. Bovendien heeft hij een nieuwe harige vriend gekregen, Miss Abbie, die ook is geadopteerd uit Muttville.

Ik hoop dat Figgy van zijn laatste jaren geniet in zijn nieuwe thuis. Alleen omdat hij oud is, wil nog niet zeggen dat hij minder liefde en aandacht verdient die een jongere hond wel zou krijgen!

Ontmoet de tweeling die 18 minuten na elkaar is geboren, maar op een andere dag, maand en jaar

Politieagent redt achtergelaten katje – neemt haar mee op patrouille zodat ze niet alleen is