in

‘Diep verdriet’ na vondst vijf dode kinderen, voor de trein gesprongen moeder niet aanspreekbaar

In een woning in het Duitse Solingen zijn de lichamen van vijf dode kinderen gevonden. Het gaat om drie meisjes en twee jongens in de leeftijd van één tot acht jaar.

Het lijkt om een gezinsdrama te gaan. De moeder (27) van de kinderen is onder een trein gesprongen, maar overleefde de zelfmoordpoging. De burgemeester van Solingen spreekt van ‘een dag van diep verdriet’.

De oma van de slachtoffers belde de politie met de mededeling dat haar 27-jarige dochter vijf kinderen heeft omgebracht en mogelijk met een zesde kind onderweg was om zelfmoord te plegen.

De woning staat in een flatgebouw in het noorden van de stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een kind van elf jaar oud, het eerstgeboren kind van de vrouw, werd uiteindelijk ongedeerd bij de oma aangetroffen. Of er een vader bij het gezin woonde, is niet duidelijk.

Lees ook  De tiener die beweerde dat ze 50 operaties onderging om op Angelina Jolie te lijken zegt dat de foto's NEP zijn

Trein
De moeder van de kinderen zou rond kwart voor twee zelf voor de trein zijn gesprongen op het station van Düsseldorf, ongeveer 35 kilometer verderop.

Ze is naar verluidt zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en staat onder toezicht van de politie. Ze is niet aanspreekbaar.

De moeder zou haar elfjarige zoon nog naar het centraal station hebben gebracht. Daarna nam de jongen volgens Duitse media blijkbaar een andere trein richting Mönchengladbach om zijn oma te zien. Hij werd daar ongedeerd gevonden.

Lees ook  Hoezo... pas een week verkering?

Het zou gaan om vijf dode kinderen van 1, 2, 3, 6 en 8 jaar oud. Drie meisjes en twee jongens. ,,We kunnen nog niets zeggen over het motief, de moeder moet nog ondervraagd worden’’,aldus politiewoordvoerder Stefan Weiland (52) tegenover Duitse media.

Volgens de burgemeester van Solingen (160.000 inwoners), Tim Kurzbach, zal onderzoek uit moeten wijzen wat er precies is voorgevallen.

Hij spreekt van ‘een dag van diep verdriet’. ,,Ik ben geschokt en diep getroffen door het nieuws dat er vijf dode kinderen in onze stad zijn gevonden.

Ik rouw om deze vijf levens en mijn condoleances gaan uit naar alle mensen die dicht bij de kinderen en het gezin staan.’’

Vrouw uit Brussel woedend na incident in toilet Efteling: “We gaan er nooit meer naartoe”

Gerard (91) na jaren toch herenigd met zijn vrouw Riet (87): ‘Als een kind zo blij’