in

Dienstauto’s vernielt die verpleegkundigen gebruiken om coronapatiënten te helpen

Uit Zweden komt een dieptreurig nieuwsbericht. Dienstauto’s, die verpleegkundigen gebruiken om coronapatiënten te bereiken, werden vernield.

Waar tijdens deze moeilijke tijden het overgrote merendeel van de mensen wereldwijd het zorgpersoneel op allerlei manieren een hart onder de riem steekt, zijn er blijkbaar ook sommige idioten die het tegenovergestelde willen bereiken.

Omdat in Zweden zoveel mogelijk overbelasting van ziekenhuizen voorkomen wil worden, heeft de thuiszorg het erg zwaar. Verpleegkundigen gaan op huisbezoek en helpen coronapatiënten, zodat deze niet naar het ziekenhuis hoeven.

Deze huisbezoeken, die bedoeld zijn om iedereen te helpen, kregen afgelopen maandag een grote tegenslag te verduren in de gemeente Tyresö, nabij Stockholm, bericht Aftonbladet.

Lees ook  Nederlandse wetenschappers ontdekken middel tegen corona

Toen de verplegers op werk aankwamen, werden ze opgewacht door dienstauto’s die in brand waren gestoken. Twee van de vijf waren total loss en een derde had een kapotte ruit, omdat iemand er een steen door had gegooid.

“Het is triest omdat we een stressvolle positie hebben in de thuiszorg, waar we veel patiënten helpen die niet naar het gezondheidscentrum komen, en in plaats daarvan huisbezoeken brengen en hen proberen te helpen,” vertelde Carina Heed van het wijkgezondheidscentrum Bollmora in Tyresö aan Aftonbladet.

Als gevolg van het vandalisme gebruikte het zorgpersoneel hun eigen auto om naar de patiënten te gaan.

Lees ook  Morgen weer 5 centimeter sneeuw in Nederland! ZWARE OCHTENDSPITS!

“In de ergste pandemie die de wereld heeft meegemaakt, wanneer de helden van de zorg dag en nacht onvermoeibaar werken en iedereen grote offers brengt om de verspreiding van infecties te stoppen, dan saboteren en vernietigen deze lafaards essentiële werkzaamheden,” vertelde Irene Svenonius, de hoogst verantwoordelijke politicus in de regio, aan Aftonbladet.

Ze voegde eraan toe dat ze hoop dat de schuldige(n) zo snel mogelijk worden gearresteerd en een gepaste straf krijgen.

Dit was echt een belachelijk en laffe actie! Hopelijk krijgen de verantwoordelijken zo snel mogelijk hun verdiende loon. Dit is het laatste wat zorgmedewerkers verdienen.

Man (60) vermoordde vrouw met spanband: 16 jaar cel geëist

Stiefvader over omgekomen surfer Max (22): ‘Een allemansvriend, de wereld lag aan zijn voeten’