in

Dief kijkt in portefeuille die hij zopas gestolen had – ziet 1 ding dat hem zichzelf onmiddellijk doet aangeven.

Soms doet het goed om te zien dat mensen echt goed van hart zijn. Met al die wreedheden in de wereld geeft het hoop om te horen over mensen, vooral criminelen, die uiteindelijk besluiten om het goede te doen. Dat is precies waar het verhaal van Connor Dawes over gaat. Nadat hij weg was gekomen met een overval van een man in een steegje, keek Dawes in de portefeuille van de man en werd meteen overmand door schuldgevoel. Daarop besloot hij om zichzelf aan te geven.

Lees ook  Jongen springt in ijskoude sloot om paard van verdrinkingsdood te redden

In juni van vorig jaar viel Dawes de man aan in een steegje. Hij duwde hem en stal zijn portefeuille, telefoon en jas. Nadat hij gevlucht was, keek hij in zijn portefeuille en vond persoonlijke informatie over hem, waaronder het feit dat zijn slachtoffer een vorm van autisme had. Nadat hij met een knagend schuldgevoel worstelde, besloot Dawes om zichzelf bij de politie aan te geven en zei hen dat hij “uitschot” was en het verdiende om gearresteerd te worden.

Lees ook  Na een leven met Elvis en Tom Jones: Priscilla Presley’s nieuwe liefde woont in een caravan

Tijdens zijn proces verklaarde rechter Silvia de Bertodano: “Je wist misschien niet dat die jongeman Asperger had, maar je wist wel dat hij kwetsbaar was omdat hij in z’n eentje op straat was die avond. Dit is een jongeman die het moeilijk heeft in het leven, en hij heeft op een pakkende manier beschreven hoe de strijd nu nog wat moeilijker is geworden.” De 19-jarige werd uiteindelijk tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Nieuwe studie bewijst: McDonald’s frietjes kunnen kaalheid genezen

Stroper opgepeuzeld door troep leeuwen op wie hij aan het jagen was.