in

Deze vrouw beschuldigt de politie van een “provocerend beeld” na deze foto van hun ontbijt

Veganisten die beledigd raken door alles dat gerelateerd is met vlees, is een veel voorkomend en meestal incorrect stereotype. Maar zo nu en dan komen mensen die dergelijke stereotypen gebruiken toch boven water, iets dat een groep politieambtenaren in Groot-Brittannië heeft ervaren, zo schrijft The Independent.

Toen een team politieagenten een foto op Twitter plaatste van hun ontbijtbijeenkomst, net voor het nieuwe jaar, dacht niemand dat de foto als provocerend geïnterpreteerd kon worden. De foto toont een echt Engels ontbijt met zowel bonen, eieren, toast, worst en spek.

Maar kort daarna ontving de politie een reactie op hun foto, door een vrouw met de gebruikersnaam Diana.

– Als belastingbetaler zou ik er de voorkeur aan geven dat ze minder selectief zijn bij het beantwoorden van vragen en liever ook geen ontbijtfoto’s toevoegen die vegetarische/veganistische volgers beledigen. Behoorlijk onnadenkend gezien de functie die ze hebben, zo schrijft Diana in een nu verwijderde tweet.

Vlak voor het nieuwe jaar besloot de politie van North Wales niet langer te reageren op Twitter-reacties, met een afbeelding van Diana’s tweet als reden voor het besluit.

De reactie van Diana lijkt ook niet het gewenste effect te hebben gehad op de politie van Noord-Wales. Ze blijven hun ontbijt op dezelfde manier eten en delen dit op Twitter met hun volgers.

Veel mensen hebben nu hun frustratie geuit op Twitter, niet met betrekking tot het ontbijt, maar over de reactie van Diana. De meeste mensen vinden de foto helemaal niet provocerend, en de kritiek van Diana is meer provocerend dan de afbeelding zelf. Wat vinden jullie? Laat maar weten!

Lees ook  Bridget Maasland geniet van vakantie op Bali met een bijzonder iemand!:

Het gezin is begonnen met trainen, maar het is het gewicht van de alcoholische vader dat dan indruk maakt

Fotograaf neemt een ongelooflijke foto van een zwerm spreeuwen in vogelvlucht tijdens zonsondergang