in

Deze vrouw bekijkt haar selfie en ziet dan het moment dat een man achter haar aan het verdringen was

Een vakantie kan één van de meeste waardevolle momenten zijn die je kunt meemaken. Je kunt je ontspannen en genieten van goed gezelschap, en in veel gevallen kun je ook nieuwe plekken op de wereld ontdekken.

Alleen al dat laatste kan al memorabel en verbazingwekkend zijn, maar soms kan een vakantie ook in een nachtmerrie transformeren.

Want als je een land bezoekt waar je nog nooit bent geweest, loop je soms het risico dat je niet alle gevaren weet die om de hoek schuilen – en dit is wat gebeurde met een groep jongens tussen de 25 en 30 jaar oud toen ze gingen backpacken en in de MacKenzie Falls, Australië, verbleven.

Ook de 24-jarige Anneka Bathing was aanwezig bij de waterval met een paar vrienden, maar wat ze toen niet wist dat er vlak naast haar een sterfgeval zou plaatsvinden.

Anneka en haar vrienden hadden een leuke tijd en genoten van het water bij de waterval en namen toen een foto met de camera van Anneka. Maar dan hoorden ze veel geschreeuw van een groep van ongeveer tien mensen die slechts enkele meters van hen vandaan stonden.

Lees ook  Vrouw schudt plots vreemde broche uit de lakens – verstijft wanneer de waarde onthuld wordt tijdens tv-show over antiek

We zaten ongeveer halverwege in het water waar het vrij diep is, en toen hoorden we mensen schreeuwen en wijzen, zo vertelde Anneka tegen de lokale nieuwssite Stawell Times.

Pas na een paar seconden, toen Anneka dichter bij de groep schreeuwende mensen kwam, begreep ze wat er aan het gebeuren was. Een man was aan het verdrinken.

– Een redder sprong toen in het water… maar hij zei dat het te diep was en het water te intens, zo legt Anneka uit aan de Stawell Times.

Iedereen die een telefoon bij zich had probeerde de nooddiensten te bellen, maar niemand had bereik en ze bleven zonder hulp. De volgende dag werd het lichaam van de 28-jarige verdronken man dood teruggevonden.

En voor Anneka was dit een vreselijke ontdekking nadat ze na deze tumultueuze dag thuiskwam. Op haar camera kon ze namelijk het moment zien dat de man aan het verdrinken was – zonder dat ze het wist.

Lees ook  Bange puppy verschijnt in veranda – dan ziet vrouw een zwarte vlek op haar kont en reageert onmiddellijk

Tegen de Stawell Times vertelt Anneka nu over haar verlangen om een beter bereik te hebben voor telefoons, zodat de nooddiensten gewaarschuwd kunnen worden.

– Het kon ons zijn geweest. Je weet gewoon niet hoe krachtig het water is. We huilden allemaal op de terugweg en zeiden dat we gelukkig waren dat we nog leefden, zo vertelt Anneka Bading.

Waarom schrijven we over dit verhaal? Om mensen bewust te maken van de risico’s die er zijn, ook al denk je misschien dat die er niet zijn. Vele jonge mensen reizen rond de wereld, en bezoeken bijvoorbeeld ook watervallen, zonder volledig te begrijpen hoe gevaarlijk het kan zijn als je in het woelwater terecht komt.

Via dit artikel hopen we dat meer mensen de gevaren begrijpen en een goede tijd kunnen beleven tijdens hun reis, zonder dat ongelukken moeten gebeuren. Deel dit artikel als je mensen bewust wilt maken van dit gevaar!

Dakloze man overleed dagen nadat gemeente zijn slaapzak had afgenomen.

Man probeert meisje van 10 te ontvoeren – maar besefte niet dat de hond toekeek