in

Deze trage kassa irriteerde de klanten tot ze het bord lazen dat alles verklaarde

Het gebeurt wel eens dat we na ons werk nog inkopen moeten doen voor het avondeten en het dan frustrerend is om in een trage rij aan de kassa te staan in de winkel. We kiezen zorgvuldig de rij die er het snelst uitziet, en het is dan extra irritant als de rij niet vooruitgaat, zeker als je maar een paar producten in je mandje hebt. En als iemand dan veel tijd neemt om contant te betalen kan dat op de zenuwen werken.

Maar interessant genoeg deden de klanten in een supermarkt in Schatland het tegendeel dan wat mensen normaal gezien doen, zo schrijft Today. In het begin waren ze ook geïrriteerd dat alles zo langzaam verliep, maar na het lezen van het bordje aan de kassa begrepen ze wat er aan de hand was.

Lees ook  Goed nieuws voor de laatkomers: Mensen die vaak te laat komen zijn in het leven het meest succesvol

Deze supermarkt begreep dat er ook klanten zijn die wat extra tijd nodig hebben om te betalen en ze hebben daarom een speciale kassa toegewezen voor deze mensen. Ze noemen het project “The Relaxed Cashier” en verwelkomen alle klanten, maar ze richten zich specifiek tot klanten met dementie, Alzheimer, Autisme, met sociale angst, Downsyndroom of ouders met peuters.

Het personeel bij deze kassa neemt extra tijd, praat meer met de klanten en biedt ook meer hulp bij het inpakken van de producten wanneer dit nodig is.

Het project werd positief ontvangen door Dementia Advisor Wendy Menzies die de winkel kwam bezoeken. Tegen Today legt Wendy uit dat veel mensen met dementie heel eenzaam zijn en zegt ook het volgende:

Lees ook  Man die moeder zou hebben mishandeld uit cel door tekort aan psychiaters

– Het kan helpen een deel van de druk weg te nemen en hopelijk zal het mensen aanmoedigen om nog steeds buiten te komen en deel te nemen aan dingen die ze altijd hebben gedaan, zo vertelde Wendy tegen Today.

De kassa is op bepaalde dagen van de week geopend en alle medewerkers krijgen een speciale training om de mensen zo goed mogelijk te helpen.

We denken dat dit initiatief absoluut geweldig is en we hopen dat het in de nabije toekomst ook in Nederland en België zal worden uitgetest!

Tijdens sneeuwstorm wordt een geweldige oplossing gevonden voor zwerfhondjes

Een vreemdeling observeert de dochter van deze moeder en fluistert dan “zeg vaarwel tegen je mama”