in

Deze tiener met het Syndroom van Down hoort kreten uit de zee komen – hij redt dan 2 meisjes van verdrinking

Wanneer we worden geconfronteerd met een gevaarlijke situatie is het moeilijk in te schatten hoe we zouden reageren. Op zo’n moment kiezen sommigen ervoor om zichzelf niet in gevaar te brengen, maar anderen zullen proberen de persoon in nood te redden. En het is op dat moment dat echte helden tonen wat altruïsme inhoudt.

En in een dergelijke situatie kwam deze Italiaanse tiener terecht, en hij koos ervoor om voor de ogen van duizenden mensen een heldendaad uit te voeren. Zijn naam is Valerio Catoia en enkele maanden geleden redde hij het leven van twee meisjes, zo wordt beschreven op de Facebook-pagina Il Dubbio. En om zijn heldendaad te belonen ontving hij een medaille van de Italiaanse Minister van Sport.

Het begon allemaal op een dag waar Valerio samen met zijn vader en zus aan het genieten waren op het strand. Maar toen hoorden ze kreten uit de zee komen, en hij en zijn vader aarzelden niet en sprongen meteen het water in. Ze ontdekten toen twee meisjes, 10 en 14 jaar oud, die vastzaten in een stroming en niet meer terug naar het strand konden raken. Maar met de hulp van Valerio en zijn vader konden ze gered worden.

Lees ook  Roxeanne Hazes vertelt in een lief bericht waarom haar verloofde Erik haar held is

En dit was eigenlijk geen toeval. De familie van Valerio merkte al vroeg hoe de jongen zich aangetrokken voelde tot water. Hij begon al met zwemmen toen hij 3 jaar oud was. En zo bouwde hij de juiste spieren en uithoudingsvermogen om op 17-jarige leeftijd al een uitstekende zwemmer te zijn.

Daarnaast volgde hij ook EHBO-lessen en nam hij ook deel aan de Special Olympics. De Special Olympics is een internationale organisatie, opgericht door Eunice Kennedy Shriver, die sporttrainingen en -wedstrijden organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Door deelname krijgen ze meer zelfvertrouwen, maken ze vrienden en gaat hun conditie vooruit. Meer dan 2,5 miljoen sporters uit meer dan 180 landen doen hieraan mee, zo vinden we terug op Wikipedia.

Lees ook  Deze oude zieke vrouw barst in tranen uit als haar verpleger DIT doet…

Zonder de tussenkomst van deze dappere jongeman en zijn vader zou dit verhaal waarschijnlijk in een tragedie zijn geëindigd.

Zijn moed wordt nu over de hele wereld bejubeld. En in de video hieronder kunnen we zien dat hij werd ontvangen door de Italiaanse Minister van Sport en toen een medaille ontving. Wat een prachtig moment!

Wat een geweldige actie van Valerio! Hij herinnert ons nogmaals dat mensen met een handicap en/of het Syndroom van Down ook helden kunnen zijn. Hij verdient het echt om geëerd te worden!

Zes jaar lang was deze hond de beste vriend van zijn baasje. Maar dan ontdekt hij plotseling een verschrikkelijke waarheid.

Nieuw onderzoek toont aan: kinderen erven de intelligentie van hun moeder