in

Deze ouders krijgen een mooie drieling – maar worden nog steeds met racisme geconfronteerd

Je zou kunnen denken dat dit in 2018 niet meer zou voorkomen, maar er is nog steeds elke dag racisme om ons heen. Dit paar heeft dit aan de levende lijve mogen ondervinden.

In 2017 besloot dit Amerikaanse echtpaar Aaron en Rachel Halbert om kinderen te adopteren. Maar ze zouden niet zomaar een kind adopteren, ze zouden namelijk twee Afro-Amerikaanse kinderen adopteren. En hoewel dit in 2017 helemaal niet zo vreemd meer zou moeten zijn, was dit toch een grote stap voor dit paar – want als gevolg van hun beslissing werden ze met racisme en vooroordelen geconfronteerd.

Aaron en Rachel waren zich bewust van de opmerkingen die ze zouden krijgen, maar ze waren vastbesloten om deze kinderen te adopteren en hen een veilige thuis te geven vol liefde en warmte.

De kinderen die ze adopteerden waren een jongen en een meisje, en de vreugde was enorm om een gezin te stichten.

Want ook al was het gezin opgetogen over het feit dat ze nu een echt gezin waren, ze raakten er aan gewend om beledigingen te krijgen van mensen op straat, die soms echt brutaal racisme tegenover de kinderen vertolkten. Aaron en Rachel wonen in het zuiden van de Verenigde Staten en daar bestaat het probleem rond racisme nog steeds.

Lees ook  Gehandicapte jongetje zwaar mishandeld door juf

– We wisten dat een blank paar met donkere kinderen enorme reacties zou teweegbrengen, vooral in het zuiden van Amerika. Er is altijd een oudere blanke vrouw in de supermarkt die ons aanziet met pure afkeer, of een Afro-Amerikaanse moeder die naar ons kijkt en alleen met haar hoofd schudt, zo zegt Aaron tegen de Washington Post.

Maar het paar nam het niet persoonlijk op. Ze wisten dat ze hun kinderen een mooi huis en veel liefde zouden geven. Ze keken verder dan de huidskleur. Ze besloten zelfs dat ze meer kinderen wilden, en omdat Rachel het moeilijk had om zwanger te raken, besloten ze om embryo’s in haar te laten implanteren.

Ze vonden toen embryo’s van een Afro-Amerikaanse afkomst die al meer dan 15 jaar bevroren waren. Het was belangrijk voor het paar dat hun adoptiekinderen en hun nieuwe kinderen zich echt als broer en zus zouden voelen, dat ze dus dezelfde achtergrond zouden hebben.

Lees ook  De foto’s dus van de ex van Peter R. de Vries waar hij aangifte voor doet!

Het paar vond artsen die hen wilden helpen en die begrepen waarom het zo belangrijk voor hen was dat ze Afrikaans-Amerikaanse embryo’s zouden implanteren. Toen ze uiteindelijk hun artsen in Honduras bezochten om te zien hoe hun kleine embryo’s te implanteren, kwamen ze een onaangename verrassing tegen. Een van de embryo’s was in tweeën gedeeld, waardoor ze niet twee kinderen maar een drieling zouden krijgen.

Niettemin zouden ze embryo’s laten implanteren nadat ze met de arts duidelijke afspraken hadden gemaakt. En toen bleek dat Rachel niet zwanger was van een tweeling, maar van een drieling! Gelukkig ging de bevalling goed en hebben Rachel en Aaron nu een prachtig gezin met vijf dappere broers en zussen.

Dit verhaal over deze familie is zo inspirerend. In deze moeilijke tijden, waar mensen nog steeds racistisch zijn en niet verder kunnen kijken dan de huidskleur, laat dit gezin zien dat liefde grensoverschrijdend is. Geweldig om te zien!

Hond is al vijf jaar vermist, maar dan krijgt haar baasje een nooit verwacht telefoontje van de dierenarts

Pup uit snikhete auto gered