in

Deze ober vond het ongepast dat een 13-jarige meisje geen tip achterliet, tot hij haar briefje las

Iedereen die in de restaurantindustrie werkt, weet wat vermoeiend werk het is. Het is niet alleen stressvol – je moet ervoor zorgen aardig te zijn met de klanten, zelfs als ze dat zelf niet zijn.

In België en Nederland hoef je je echter geen zorgen te maken over je salaris, maar in de Verenigde Staten is het minimumloon voor bedienend personeel slechts een paar dollar. Dit betekent dat veel obers van de tips moeten leven, daarom moet je altijd tussen de 16-20% tippen bij het ontvangen van de bon. Maar soms zijn er klanten die dit helemaal niet doen.

Een ober, onder de naam Seminole, deelde deze ervaring op het Imgur-forum.

De ober, werkzaam in een restaurant in Los Angeles, bediende begin oktober een paar 13-jarige meisjes die voor het eerst in het restaurant aten. De maaltijd verliep zonder problemen, maar toen de meisjes het restaurant verlieten, besefte de ober dat hij maar $3.28 als tip had gekregen, een stuk minder dan de gebruikelijke 16-20%.

Dit was echter niet zijn eerste ervaring met oneerlijke tippers, dus haalde hij gewoon zijn schouders op en ging hij verder met zijn dag. Wat hij echter niet verwachtte, was dat deze ervaring iets bijzonders zou worden.

Iets meer dan een week nadat de meisjes het restaurant hadden bezocht keerden de 13-jarigen terug naar het restaurant. Maar deze keer niet om te eten. In plaats daarvan gaven ze een handgeschreven brief in een envelop aan de ober die hen de vorige week had bediend, samen met een verrassend geschenk.

Lees ook  Iris Hond die affaire had met Marco Borsato gaat een boek schrijven: “Ik hoop mensen te inspireren”

Dit is wat op het briefje stond geschreven:

– Ongeveer anderhalve week geleden kwamen ik en mijn drie vriendinnen eten in dit restaurant om onze thuiskomst te vieren. Het was een opwindende ervaring voor ons om hier alleen te zijn, want dit was compleet nieuw voor ons, zo begint het briefje.

Het 13-jarige meisje legt vervolgens uit dat de ober uitzonderlijk was en alles goed deed:

– Je was zo aardig, behulpzaam, meegaand, behandelde ons niet als kinderen en je slaagde er zelfs in om rekening te houden met onze allergieën! Ik wilde je bedanken dat je onze “volwassen” ervaring zo leuk en aangenaam hebt gemaakt.

Maar ondanks de fijne ontvangst in het restaurant, lieten de 13-jarigen een karige tip achter, iets waarvoor ze zich nu zouden verontschuldigen.

– Ik wil me ook verontschuldigen voor mij en mijn vriendinnen. Omdat we nieuw zijn in dit alles, wisten we niet echt hoe om te gaan met de bon. Je was super behulpzaam en je hielp ons ook om de rekening te splitsen onder ons.

– De rekening was redelijk, maar we waren volledig vergeten (en wisten eerlijk gezegd niet) hoeveel de tip was, en we wisten helemaal niet hoeveel we moesten geven. Dus hebben we onze zakken leeggemaakt en al ons geld op de tafel gelegd, wat 3.38 dollar was.

Lees ook  Zoon krijgt plots vreemde uitslag – wanneer moeder beseft wat er gebeurt, brengt ze hem onmiddellijk naar de spoedgevallen

De meisjes hadden dus niet gekozen om een kleine tip te geven omdat de service slecht was – ze wisten gewoon niet beter. Maar eens ze leerden hoe weinig geld ze hadden gegeven, wilden ze er alles aan doen om dit te corrigeren.

– We wisten niet hoe weinig dit eigenlijk was, en we waren ons volledig onbewust van wat we hadden achtergelaten voor al je harde werk. Later realiseerden we onze fout en we voelden ons VERSCHRIKKELIJK. We wisten dat we dit moesten corrigeren. Dus in deze envelop vind je de correcte 18% plus wat extra omdat je gewoon geweldig bent. We waarderen je hulp en geduld en willen je bedanken om ons een leuke avond te geven. Bedankt!

Samen met dit briefje zat zelfs meer dan de gebruikelijke 18% om hem te bedanken.

– Ik ben al lang ober en zoiets is nog nooit eerder gebeurd met mij of iemand anders. Ik weet niet hoe je over tippen hebt geleerd, maar ik waardeer de moeite en de vriendelijkheid, zo schrijft de ober op Imgur.

We vinden het briefje van dit 13-jarige meisje echt superlief! Als haar ouders haar dit hebben ingefluisterd, verdienen ze ook een pluim! Deel dit artikel met vrienden en familie als je dit ook vindt!

Continu verdwijnt er eten uit de oven uit de keuken. De camera verraad de dader!

Hond raakt ernstig verbrand – nadat baasje haar vacht probeert te kleuren