in

Deze nieuwe functie op je telefoon kan je leven redden!

Als je in paniek bent en in een noodsituatie zit waarin je snel 112 nodig hebt, dan kan het uitvoeren van een simpel belletje naar 112 lastiger zijn dan in een gewone situatie. In gevallen waarin secondes van levensbelang zijn, is het belangrijk om snel te handelen. SOS-noodmelding komt daarbij van pas. Met een paar drukken op de knop bel je automatisch met 11

Bij het gebruik van SOS-noodmelding, worden ingestelde contacten meteen op de hoogte gehouden van je situatie door middel van een bericht. Ook wordt je locatie naar hen doorgestuurd, zodat ze weten waar je bent. Dit zijn dezelfde contacten als die je ingesteld hebt in je Medische ID in de Gezondheid-app.

SOS-noodmelding op iPhone inschakelen

Om SOS-noodmelding te kunnen gebruiken, moet je dit eerst eenmalig instellen. Dit kan vanaf iOS 11 op de volgende manier:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op de optie SOS-noodmelding (Emergency SOS), onder de instelling voor Touch ID.
  3. Zet de schakelaar bij Bel alarmnummer automatisch (Auto Call) aan.
  4. Controleer de contactpersonen en voeg eventueel extra personen toe via de Gezondheid-app.
  5. Schakel de optie Countdown Sound in of uit.
  6. SOS-noodmelindg inschakelen op iPhone.

Deze laatste optie waarschuwt je zodra je SOS-noodmelding gebruikt. Door een harde sirene af te laten gaan, weet je direct dat je het alarmnummer belt, ook als je dit per ongeluk doet.

Lees ook  Kijkers stoorden zich gisteren massaal aan het decolleté van Eva Jinek
SOS-noodmelidng op iPhone gebruiken

Om SOS-noodmelding te gebruiken, moet je vijf keer achter elkaar op de powerknop van je iPhone drukken. Op deze manier kun je razendsnel 112 bellen, omdat je het alarmnummer zelf niet apart in hoeft te voeren. Op basis van je locatie wordt altijd het juiste alarmnummer gebeld, ook in het buitenland. De exacte handelingen na het vijf keer drukken op de powerknop, verschilt per situatie:

  • Bel alarmnummer automatisch uit: heb je deze optie uit staan, dan krijg je onderstaand scherm te zien. Schuif de SOS-melding naar rechts om daarna meteen 112 te bellen.
  • Bel alarmnummer automatisch aan: staat deze optie aan, dan verschijnt er meteen een teller in beeld die aftelt van 3 naar 1, waarna automatisch 112 gebeld wordt.

Nadat je de hulpdiensten gesproken hebt, wordt automatisch een berichtje gestuurd naar je contacten die je in geval van nood ingesteld hebt. Dit wordt in een groepsgesprek verzonden, inclusief je locatie. Elke keer als je locatie verandert, krijgen je ingestelde contacten een nieuwe melding. Wil je het delen van je locatie stoppen, tik dan bovenin het scherm op de blauwe balk op SOS-noodmelding en kies voor Stop delen van noodlocatie.

Lees ook  Wielrenner botst vol op meisje met step

Je kan de SOS-functie ook inschakelen op de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Hoe werkt de SOS-functie op de Galaxy S6 EN S6 Edge?

Wanneer geactiveerd, zal de SOS functie twee foto’s sturen (van beide camera’s, aan de voor- en achterkant), evenals een audio clip en je exacte Google Maps locatie naar jouw gekozen contact (of contacten). Om de functie te activeren, hoef je alleen maar snel drie keer te drukken op de powerknop. Zodra de functie is geactiveerd, zal het scherm van de telefoon oplichten en je toestel zal trillen.

SOS alarm activeren

Ga naar Instellingen> Persoonlijk> Privacy en veiligheid. In het volgende scherm, tik op SOS Berichten sturen. Schakel het aan, accepteer de gebruiksvoorwaarden, en kies een contactpersoon uit je contactlijst.

Nadat de functie is ingeschakeld, kan je kiezen of je een audio clip, foto, of beide wilt sturen als er onverwacht een noodsituatie ontstaat.

Deel dit bericht met iedereen, zodat iedereen op de hoogte is van deze SOS-functie! Misschien kun je iemands leven redden met het delen van dit bericht!

HA: het jongste kind is het grappigst!

Harderwijkse Pedo vrij na 2 weken voorarrest: Rechtssysteem faalt opnieuw