in

Deze moeder doet een oproep: “Dit is de reden waarom je aprilgrap niet leuk is”

Onvruchtbaarheid is in de laatste decennia in de westerse wereld jaar na jaar aan het toenemen, en voor koppels is dit een strijd die kostbaar kan zijn – zowel mentaal als voor de portemonnee. En zelfs als je één van de gelukkigen bent die erin slaagt om zwanger te raken, dan is er nog steeds de kans op een miskraam.

Kayla Lee Welch uit Alabama, Verenigde Staten, had enkele jaren geleden een miskraam, en dit was heel moeilijk voor haar om hier mee om te gaan. Ondertussen is ze vandaag wel terug zwanger, maar ze herinnert zich nog steeds hoe het voelde toen ze haar ongeboren baby verloor.

– Ik kreeg te horen dat het onwaarschijnlijk was dat ik zwanger zou raken, toen ik acht jaar oud was. Toen ik mijn tweede kind verloor, voelde het echt alsof ik een deel van mezelf verloor, zo zegt ze tegen Love What Matters.

Kayla’s miskraam deed zich voor kort vóór 1 april vorig jaar – een dag waarop vele koppels hun geliefden voor de gek houden door hun partner te vertellen dat ze een baby gaan verwachten. Maar Kayla vindt de aprilgrappen helemaal niet grappig.

In een post op Facebook, legt ze uit waarom ze vindt dat een zwangerschap niet iets is om grapjes over te maken.

Lees ook  Pijnlijk: Wesley Sneijder doet boekje open over Yolanthe!

Hier is wat Kayla op haar Facebook schreef:

“Dit is de reden waarom je aprilgrap niet leuk is.

Daarom is het niet leuk om te liegen en grappen te maken over zwanger zijn. Dit is hoe een miskraam aanvoelt. Een week geleden begon ik te bloeden. Ik overtuigde mezelf dat dit normaal was, omdat hetzelfde met Keegan gebeurde.

Deze keer was dit het echter niet. Ik vermijd om neer te liggen en gaan slapen te gaan omdat ik dan alleen ben met mijn gedachten zodra ik naar bed ga. Mijn hersenen stoppen dan met me af te leiden van het ding dat mijn hart breekt. En het enige wat ik dan kan doen is huilen. Mijn ogen zijn zo opgezwollen en donker dat het lijkt alsof meer dan alleen mijn hart gebroken is.”

“Je huilt tot je leeg bent en niets meer voelt. Je bent zo boos op alles, maar je bent niet in staat uit te leggen waarom. Ik probeer gelukkig te zijn dat je baby niets anders heeft gekend dan liefde. Iemand zo innig missen die je nooit hebt ontmoet. Het is een pijn die niemand kan beschrijven. Want hoe kun je hier mee omgaan als je de persoon nooit hebt leren kennen?

Lees ook  2 dorpelingen graven een ondiep graf uit. Eenmaal ik besefte wat ze aan het doen waren, kon ik mijn ogen niet afwenden.

Denk alstublieft twee keer na voordat je aprilgrappen publiceert. Want wat een seconde misschien grappig lijkt, breekt het hart van iemand anders voor altijd.”

De eerste keer dat Kayla de post publiceerde, was eind maart 2017. Nu is er een jaar verstreken en Kayla is vandaag zwanger van haar derde kind. Maar onlangs publiceerde ze een nieuwe post en legde ze nogmaals uit waarom een zwangerschap niets is om mee te lachen.

– De pijn is nooit verdwenen. Ik ben elke dag bang voor mijn zwangerschap, ook al ben ik in week 32. Mensen begrijpen het niet. Je geneest hier niet van, ongeacht wanneer je je kind verloren bent.

Nu hoopt ze andere vrouwen te helpen en te ondersteunen die in dezelfde situatie zitten.

– Ik heb ervoor gekozen om een miskraam openlijk te bespreken, omdat ik zoveel vrouwen ken die dit hebben meegemaakt en die zich waarschijnlijk alleen voelen, net als ik. Ik wilde dat mensen begrepen hoe negatief dit mensen beïnvloedt en hoe vaak het voorkomt, maar ik wilde ook dat andere moeders begrepen dat ze niet alleen waren in een van de donkerste momenten van hun leven.

Chauffeur vuilniswagen merkt net op tijd dat hondje vastgebonden in zak in de vuilniswagen zit

Een vreemdeling bezoekt het graf van haar broer, 70 jaar later hoort ze de hartverscheurende waarheid