in

Deze man woog 227 kilo en wist 159 kilo te verliezen voor zijn ‘held’, zijn zoon met autisme

Gewicht bijkomen is altijd gemakkelijker dan dit terug verliezen. Voor sommige mensen kost het ook heel wat tijd om zich bewust te worden van het feit dat je in een gevaarlijke situatie bent terecht gekomen, met betrekking tot je gezondheid. Verschillende ziektes worden veroorzaakt door overgewicht en het is niet voor iedereen gemakkelijk om te diëten of veel te sporten om je gewicht terug in balans te brengen.

Voor Zach Moore was de situatie bijzonder kritiek, zoals hij aangeeft in een bericht op de website Love What Matters en op zijn Instagram-account:

“In december 2013 stopte ik in een fastfoodrestaurant en bestelde ik ‘oranje kip’. Ik eindigde met een voedselvergiftiging en bracht 8 dagen door in het ziekenhuis. Ik heb er genoeg van om altijd ziek te zijn, mentaal, emotioneel en fysiek uitgeput te zijn door mijn overgewicht, morbide obesitas met een te hoge bloeddruk, slaapapneu en duizeligheid – de lijst kan nog even doorgaan – en ik volgde het advies van mijn cardioloog, ik wist dat ik op een keerpunt in mijn leven stond.”

“Mijn vrouw nam een ​​foto van mij in het ziekenhuis waar ik voor mijn leven vocht. Ik kon de gedachte hoe mijn familie het zou overleven zonder mij toen niet aan, zonder een echtgenoot die had beloofd er altijd te zijn, om hen te helpen naarmate we ouder werden, een vader die nooit de kans zou krijgen om zijn zoon te zien opgroeien. Toen besefte ik dat ik zou sterven als ik mezelf niet zou proberen te helpen.

Deze vonk heeft uiteindelijk een vuur aangestoken. Mijn familie heeft me de weg gewezen en ze hebben me opnieuw geïnspireerd en geïnteresseerd om een chirurgische maag-bypass te laten plaatsen.

Het was januari 2014. Nieuwjaar, nieuwe doelen. Ik was al ongeveer 18 kilo afgevallen door de voedselvergiftiging. Ik woog 209 kilo. Vanaf dan ben ik gestopt met het drinken van frisdrank, roken, en het eten van suiker.

Ik begon te kijken naar mijn inname van koolhydraten en zetmeel. Ik raakte hierdoor geobsedeerd en probeerde wat voor mij zou werken. Ik volgde het volgende motto: ‘Doe wat het beste voor jou is’”

“Ik begon geïnteresseerd te raken en las over voeding, wat ik consumeerde en in mijn mond stopte, zowel wat betreft vocht als voedsel. Wat zat er in dat eten? Wat verstopte zich in deze drankjes?

Ik begon eiwitten zoals rood vlees te vervangen door wit vlees. Deze kleine verandering leverde iets heel belangrijks op en heeft me vanaf het begin van het proces geholpen. Ik gaf de voorkeur aan kip, kalkoen en vis, gezonder en minder vet vlees eten.

We zijn ook begonnen met kleinere borden, kommen en glazen te gebruiken. We hebben alles gereduceerd om visueel te begrijpen wat een reële portie was.

Lees ook  Romy Monteiro krijgt bakken met kritiek vanwege deze foto:

14 mei 2014.

Ik onderging mijn maag-bypass-operatie. De operatie verliep niet zoals gepland en ik bleef meer dan 7 uur in het blok in plaats van 2 uur vanwege complicaties. Ik woog 178 kilo en wist door middel van een dieet 49 kilo te verliezen voor de operatie. Ik was bang voor mijn leven.

Na een maand van herstel en nadat ik met de pijnstillers was gestopt, kreeg ik de toestemming om het programma Slow Start te starten (ik kon alleen lopen, geen gewicht dragen). Dus kocht ik een paar sneakers met zolen gemaakt van gel om de pijn bij het lopen te verzachten. Ik begon echt te lopen zonder achterom te kijken.”

“Ik wandelde elke dag 10.000 stappen, meer dan 5,6 kilometer. Ik ben sindsdien meer dan 136 kilo afgevallen. Missie volbracht. Ik heb mijn leven gered en ben trots op wat ik had gerealiseerd.

Juli 2016

Na maandenlang testen, om er zeker van te zijn dat mijn lichaam zo gezond mogelijk was, ging ik door een van de meest extreme huidoperaties. Ik onderging 5 operaties tegelijkertijd, het duurde meer dan 9 uur en ik stopte met tellen bij 2400 hechtingen.

Ik raakte langzaam aan de verandering gewend en pas in december 2016 realiseerde ik hoe mijn taille eruitzag, met al die huid verwijderd. Ik worstelde met mijn onvolkomenheden, probeerde ze perfect te maken of ze voor de wereld te verbergen. Ik probeer iedereen te inspireren met een positief beeld bij het afvallen, er zijn hoogtes maar ook laagtes.”

«Februari 2017

Na het verliezen van 159 kilo, moest mijn linkerknie worden vervangen vanwege mijn overgewicht. Daarna moest ik een noodoperatie ondergaan voor mijn rechtervoet vanwege een gebroken en ontwrichte teen twee dagen eerder. Ik was 23 dagen bedlegerig.

De depressie raakte me hard en het voelde aan alsof ik ineens opnieuw 227 kilo woog. Ik heb mezelf dan van de wereld afgesneden, en wiste al mijn accounts op de sociale media. Na alles wat ik had meegemaakt, raakte ik in een depressie en ik voelde dat ik twee stappen terug zette in mijn leven.

In februari, maart, april en mei begon ik mezelf te dwingen terug door te gaan, zelfs meer dan voorheen. Ik ging twee keer per week naar de fysiotherapie bij de UF in Gainesville, Florida. Het was een lange reis van 2 uur, maar ik concentreerde me op mezelf, op mijn leven en ik duwde mezelf naar wat ik moest doen.

26 mei 2017

36 uur geleden kreeg ik een waarschuwing, ik onderging een nieuwe operatie door een navelbreuk. Het zou 15 minuten duren en 2 incisies zouden nodig zijn. Maar ik heb hier ervaring in, ik wist dat het niet zo gemakkelijk zou worden. Twee uur en 15 minuten later had ik 8 incisies in mijn buik.

Lees ook  Instagrammer Lindsey van der Hoeven moét je volgen! Fijnnn!

In totaal onderging ik 10 operaties in 10 maanden en verloor ik in totaal 159 kilo. Nu is het mijn beurt om mijn verhaal te delen. Ik denk dat ik mensen kan helpen en misschien zelfs levens kan redden.

Mijn leven verandert constant. Ik heb veel dingen meegemaakt, meer in het afgelopen jaar dan de meesten onder jullie ooit zullen meemaken, soms besef ik niet wat ik heb bereikt.

Ik heb zoveel dingen meegemaakt die ik meestal vergeet of negeer, daarom schrijf ik dit op de sociale media. Ik probeer meer betrokken te zijn bij het delen van mijn ervaring met ‘hoe ik 159 kilo ben afgevallen.’”

“Ik heb emotionele problemen waar ik dagelijks mee om moet gaan, maar ik doe mijn best. Onlangs was de strijd moeilijk. Ik ben maar een mens. Maar door alle boodschappen en steun en de wensen voor een goed herstel, heb ik veel redenen om te volharden. Ik zou vandaag dood zijn als ik niets deed.

Ik stond tenminste op en schreeuwde: ‘Ga je zwaarlijvigheid bekijken!” Ik zal vechten voor mijn leven. Je kunt dit overwinnen, maar ik niet zonder vallen en zonder een gevecht.

Ik stond tenminste op en schreeuwde ‘Ga je zien, zwaarlijvigheid! Ik zal vechten voor mijn leven. Je kunt winnen, maar ik zal niet vallen zonder een gevecht.

Mijn vrouw was mijn alles tijdens mijn gewichtsverlies en mijn transformatie. Het zou heel moeilijk zijn geweest om het zonder haar steun te doen. Ik ben er trots op dat we onze belofte hebben gehouden om er voor elkaar te zijn ‘in voor- en tegenspoed, in ziekte en gezondheid’.

Mijn zoon is de echte bron van inspiratie achter mijn motivatie. Pas vorig jaar, in 2017, ontdekten we dat hij autisme heeft. Dat verklaart waarom hij worstelde om volwassen te worden en waarom ik wist dat ik met mijn gewicht niet de vader kon zijn die mijn vader was. Ik wilde er klaar voor zijn, zoals elke ouder dat wil zijn. Hij is echt mijn held.”

Zach’s gevecht is nog niet voorbij maar hij is een krijger en hij geeft niet op. Je mag niet denken dat het verliezen van gewicht makkelijk is, het vergt moed en je hebt veel steun nodig. Aarzel niet om zijn verhaal te delen, want deze man is een bron van inspiratie voor wat hij in een paar jaar heeft weten te bereiken!

Vrouw laat auto 9 jaar lang in parkeergarage staan en moet nu een boete van 28.000 euro betalen

Yes! Vanaf vandaag reis je binnen een paar uur van Amsterdam naar hartje Londen met de trein!