in

Deze man is gefrustreerd door zijn gewichtstoename in de buik en ontdekt dan een tumor van 13 kilo

Gewichtstoename kan te wijten zijn aan een verandering van voeding, bijvoorbeeld door meer suiker te eten, of door een afname van fysieke activiteit. Maar in sommige gevallen kan dit worden veroorzaakt door ernstige pathologieën. En dit kan echt iedereen treffen en dan mogen we niet aarzelen om medische hulp op te zoeken, zoals blijkt uit het verhaal van Kevin Daly. Zoals People rapporteert, was de 63-jarige man behoorlijk veel gewicht bijgekomen, maar dit om een speciale reden.

Kevin Daly merkte dat hij dikker aan het worden was nadat hij in december 2015 werd geopereerd. Net als veel andere mensen had hij het echter moeilijk om zijn “love handles” en de vele kilo’s rond zijn buik terug kwijt te raken. Hij vertelt het volgende aan People:

« Ik ging een week na de operatie naar huis en toen ik voor het eerst in de spiegel naar mezelf keek, was ik echt pissig. Mijn buik werd groter, maar mijn schouders en borst waren als gevolg van de operatie verdwenen, dus mijn buik leek daarom nog meer naar voren te steken.

Ik heb er met mijn dokter over gesproken, maar alle artsen zeiden hetzelfde: ‘Je bent in de zestig, en je hebt weinig visceraal vet. Je bent in orde, dat is alleen hoe het nu zal zijn.’ »

Lees ook  5-jarig jongetje beweerd dat hij herinneringen heeft van een vrouw die 13 jaar geleden overleden is

Kevin Daly volgde het advies van de arts, deed aan sport en volgde een gebalanceerd dieet om af te vallen, vooral om zijn hart gezond te houden. In twee jaar slaagde hij erin om meer dan 15 kilo te verliezen, maar absoluut niets in de buik:

« Toen ik terugging om hem (de dokter) te zien in oktober 2017, vertelde hij me dat hij trots op me was, dat ik metamorfoseerde, dat mijn hart er een was als van een 20-jarige . Maar ik zei ‘Geweldig, daar ben ik heel blij mee, maar ik ben 15 kilo afgevallen en geen gram in de buik. »

De dokter keek vervolgens naar de buik van Kevin Daly en bestelde een CT-scan. Het was toen dat de wereld instortte voor Kevin. Er groeide namelijk een enorme massa in zijn buik. Het was een tumor en Kevin Daly vreesde logischerwijs voor zijn leven.

Op 28 december vond de operatie plaats in het Lenox Hill Hospital. Dr. Julio Teixeira was verantwoordelijk voor de verwijdering van dit massieve liposarcoom, een kanker in het zachte weefsel. Hij vertelde People het volgende:

Lees ook  Kijk hoe vrijgesproken gevangene herenigd wordt met de puppy die hij in de gevangenis opvoedde.

« Ik keek naar de beelden en werd meteen bezorgd vanwege de grootte van de massa. Ik heb grote tumoren gezien maar nooit van deze omvang. Het feit dat iets zo veel kon groeien, toonde aan dat dit waarschijnlijk niet positief was, dus was ik duidelijk bezorgd. »

Tijdens de operatie was het team zeer verrast dat de tumor meer dan 13 kilo woog, ver van de 5,5 kilo die de artsen hadden aangekondigd. Kevin heeft nu terug een normaal gewicht en heeft nu een tweede kans gekregen, zoals je kunt zien in de onderstaande video.

« Het is belangrijk dat mensen naar hun lichaam luisteren, omdat je instinct het vaak juist heeft. Als je plotseling gewicht verliest, je eetlust verliest, minder energie krijgt, of als je een abnormale asymmetrie op je lichaam opmerkt, moeten deze zaken aan je arts worden gemeld. »

Gelukkig kon de tumor van Kevin Daly op tijd verwijderd worden. Sommige tumoren zijn heel discreet, maar andere zijn heel zichtbaar. Vertrouw op je instincten en raadpleeg tijdig je arts; preventie is vaak van vitaal belang.

Dieven stelen geliefd item van gedenkplaat van het graf van kleine jongen. Dan doen 2 bikers het goede.

Mensen spotten zeldzame zwarte zwaan – totdat ze realiseren dat de zwaan niet zwart hoort te zijn