in

Deze magere en stervende leeuw wordt nog steeds tentoongesteld aan het publiek in een Bengaalse dierentuin

Een  online petitie werd gelanceerd na het onthullen van afbeeldingen van een leeuw in een kritieke toestand in de Comila Zoo in Bangladesh. Deze zeer aangrijpende afbeeldingen tonen de 18-jarige Juboraj (wat vrij oud is voor een leeuw wiens levensverwachting gewoonlijk 10 tot 14 jaar is).

Op de foto’s kunnen we zien dat het dier heel mager is en de rug is duidelijk zichtbaar. Een droevige situatie voor dit dier.

De beelden werden gedeeld om de lokale autoriteiten uit te dagen en deze leeuw op een eervolle en fatsoenlijke manier te behandelen, zo schrijft het Franse Démotivateur. De dierentuindirecteur beweert echter alles gedaan te hebben wat hij kon om het beest te helpen.

Lees ook  Meisje gaat bij vader wonen na breuk ouders. Als die nieuwe vriendin krijgt, begint ware nachtmerrie

“Juboraj verkeert in een kritieke toestand, en we hebben dierenartsen die hem behandelen, maar zijn leeftijd is een obstakel.”

Wij denken dan dat euthanasie mogelijk een betere oplossing kan zijn voor deze leeuw. Maar in Bangladesh is er geen wet die dit toelaat. “We hebben geen andere oplossing dan hem te laten leven, ongeacht zijn lijden,” zo vertelt de directeur.

Lees ook  Haar tienerdochter overleed. Maar 5500 kilometer verderop vindt een vreemde DIT op de stoep. Ongelooflijk!

Een andere oplossing zou zijn om de leeuw extra zorg aan te bieden, maar er is geen garantie dat dit veel zou uithalen en zou ook vrij veel kosten voor de dierentuin.

In veel landen krijgen dieren jammer genoeg nog steeds niet de zorg die ze zouden moeten krijgen. Deel dit artikel om steun te betuigen aan degenen die proberen om deze leeuw een fatsoenlijk levenseinde te doen krijgen!

11 foto’s die bewijzen dat mensen eigenlijk niet zo slim zijn

Bestuurder rijdt hond aan – en laat haar 12 uur lang voor dood in de sneeuw liggen.