in

Deze foto van een zwerfhond die weigert van de zijde van zijn dode vriend te wijken, zegt meer dan 1000 woorden

Iedereen weet dat honden de beste vrienden van mensen kunnen zijn. Maar de band tussen onze trouwe viervoeters is zelfs nog sterker, zoals de hartverscheurende foto´s hieronder laten zien.

De twee honden hadden allebei geen thuis en leefden op straat in Rome, Italië. Ze waren tot het einde toe onafscheidelijk.

Op 20 september werd de zwarte hond aangereden en gedood door een auto. Maar zijn zandkleurige vriend weigerde hem alleen te laten.

Chauffeurs getuigen dat de zandkleurige hond urenlang naast zijn vriend bleef zitten. Het had een heuse file tot gevolg midden in het centrum van Rome, omdat automobilisten langzamer gingen rijden zodat ze om de honden heen konden rijden.

Lees ook  Drama in Zemst: zoon (58) treft overleden moeder (91) in woning aan en berooft zichzelf meteen van het leven. “Zijn moeder was het enige wat hij had”

Marco Milani legde de gebeurtenis uit aan het Italiaanse nieuwsbureau ANSA.

“Ik bracht mijn dochter naar school en we stonden in de file. Ik dacht eerst dat er een ongeluk was gebeurd, maar toen zag ik de hond,” zegt Marco. “Hij zat midden op de weg, en keek nog steeds naar zijn vriend, die waarschijnlijk was aangereden.”

LEES OOK! De droevigste kat ter wereld had 24 uur te leven. Dan wordt hij meegenomen door een engel.
Mensen uit de buurt herkenden de honden en zeiden dat ze onafscheidelijk waren. Veel mensen namen foto´s van de twee vrienden, en het zorgt ervoor dat dierenliefhebbers over de hele wereld een zakdoekje moeten pakken om hun tranen te deppen.

Lees ook  Lichaam vermiste vader uit Oosterhout gevonden

Marco zegt dat hij de foto´s online zette omdat hij niet wilde dat de zandkleurige hond in een asiel zou eindigen – en blijkbaar werkte zijn strategie.

“Tientallen mensen hebben aangeboden hem te adopteren,” zegt Marco.

Voor mij laat de foto zien dat we als mensen op veel verschillende manieren, nog iets kunnen leren van onze vrienden met vier pootjes. Honden begrijpen echt wat ware vriendschap is en wat het inhoudt om trouw te zijn.

Deel deze hartverscheurende foto´s alsjeblieft als jij ook denkt dat we veel te leren hebben van onze fantastische vrienden uit het dierenrijk.

6 broers worden gepest vanwege hun lange haar – bekijk nu hoe ze eruitzien nadat het geknipt is

Meisje krijgt cadeau van stiefmoeder – kijkt beter in de tas en stort in