in

Deze foto van een meisje dat dorst heeft, drinkend uit een plas water, wordt nu overal ter wereld gedeeld

Veel zaken zijn vreselijk om te zien of te horen, en het zien van een kind die lijdt is zeker een van de moeilijkste dingen om te zien. Dit is het doel van deze foto, genomen in Argentinië.

Deze foto werd genomen op 14 december in de provinciehoofdstad Misiones, een dag waarop de temperatuur 38 °C had bereikt, en toont een klein meisje in Guarani (inheemse gemeenschap van de regio Misiones) weerloos door hitte, op zoek naar drinkwater. Ze ligt neer op de grond en probeert water uit een plasje op het voetpad te drinken, zo vertelt TN.

De foto werd gepubliceerd door een lokale journalist, genaamd Miguel Ríos, die de zeer verontrustende situatie wilde aanklagen waarin de Guarani-gemeenschap in Argentinië momenteel leeft. Hij voegde eraan toe: “Terwijl het land onder de hitte lijdt, ligt dit meisje gedehydrateerd op de grond. Als dit de realiteit is, dan doen we iets verkeerd als samenleving, toch? “Zo zegt de journalist.

Lees ook  Onderzoekers bevestigen: ’s Ochtends moeilijk uit je bed geraken, is een teken van hoge intelligentie

Al snel werd de foto overal ter wereld gedeeld. En iedereen is verontwaardigd dat de fotograaf het meisje niet heeft geholpen. Maar de journalist heeft hier het volgende over te zeggen:

“Ik wil erop wijzen dat het kind achteraf wel werd geholpen. De foto werd genomen door een voorbijganger en ik besloot deze op mijn Facebook te delen, zodat men zich bewust wordt van de realiteit waarin we leven. Ik denk dat de beste manier om te protesteren is om onszelf te laten horen, want hun enige interesse is om ons te beroven. Laten we ophouden onszelf voor de gek te houden en iedereen wakker schudden!”

Lees ook  Temptation Island-verleidster Denise vertelt in tranen over deelname: ‘Ik heb er spijt van’

De situatie waarin deze inheemse gemeenschap leeft is betreurenswaardig, vooral voor een natie die over natuurlijke rijkdommen beschikte om een succesvolle economie te ontwikkelen.

Deel dit artikel om de boodschap over de leefomstandigheden van de Guarani-bevolking in Argentinië te verspreiden.

Politieagent redt bange mishandelde hond: doet alles om hem veilig te laten voelen

Dit is Emma: ’s Werelds oudste wonderbaby, slechts 1 jaar jonger dan haar moeder