in

Deze foto van de iconische logo van de filmmaatschappij MGM gaat het hele internet rond – maar is de foto echt of nep?

Wat hebben James Bond, The Wizard of Oz, Hannibal Lecter en Rocky Balboa met elkaar gemeen? Hun films beginnen elk met die beroemde brul van de leeuw Leo van filmmaatschappij MGM. Er gaat echter een foto rond op het internet waarop te zien is dat de leeuw vastgebonden is aan een tafel, terwijl de filmmaatschappij MGM zijn iconische logo filmt. De vraag is nu; is deze foto echt of nep?

De vastgebonden leeuw op de foto is echt, maar de leeuw is niet vastgebonden om de iconische logo van de filmmaatschappij MGM te filmen waarin een leeuw rond de MGM-banner brult. De foto is in feite gefotoshopt, de werkelijke foto toont gewoon een leeuw die een CT-scan (Computerized Tomography) ondergaat. Op de foto is de 2-jarige leeuw Simson te zien. Simson werd in 2005 ernstig ziek in de dierentuin en onderging een operatie na de CT-scan. Simson herstelde gelukkig, dankzij de intense inspanningen van de artsen. De onderstaande afbeelding laat het gezicht van de leeuw aan de andere kant van de scanmachine zien.

Lees ook  10 lichaamsverzorging tips en trucs die je zeer waarschijnlijk nog niet kende

De onderstaande foto’s laten zien hoe het er echt aan toe ging.

De bovenstaande foto dateert uit 1929 en de leeuw heette Jackie. Hij was de tweede van de in totaal vijf leeuwen die voor het beroemde MGM-logo zouden poseerden. Het beroemdst werd Leo the Lion die zijn opwachting maakte in 1957 en momenteel nog altijd in het logo is te zien.

Lees ook  Straatmuzikant was van plan naar huis te gaan, maar dan komt er opeens nieuw publiek

Vond je dit een interessant bericht? Deel het dan op Facebook met je familie en vrienden!

Zoon sterft na een auto-ongeluk – dan ontdekt vader wie de dokter is

Doodsbange vrouw geeft geheim briefje aan kassiere – wanneer zij de woorden leest, lopen de rillingen langs haar rug