in

Deze foetus lijkt een bubbel te blazen, maar dan kijken artsen dichterbij en ontdekken ze dat het een tumor is

Wanneer het tijd is voor een echografie tijdens een zwangerschap, is de spanning extra groot. Het enige wat een ouder wil is dat de foetus in de buik zich goed voelt en gezond is.

Tammy Gonzales uit Miami, VS, hoorde dan nieuws die elke ouder bang zou maken.

Toen Tammy in week 17 zwanger was, had ze een routine-echografie. Toen ontdekten ze iets dat niet gewoon was. Het leek erop dat de foetus een grote bubbel met haar mond blies, zo rapporteert ABC Nieuws.

Maar wat op een luchtbel leek, was iets heel anders. Na zorgvuldig onderzoek konden ze zien dat het een teratomie was, wat hetzelfde is als kiemceltumor of een dubbele cyste.

Lees ook  Huh? Bijna niemand kent déze superleuke ‘geheime’ WhatsApp-functie!

Dit is een zeldzame tumor die bij één op de 100.000 pasgeborenen voorkomt.

– Ze vertelden me dat dit type tumor snel kan groeien. Ik zei: er moet iets zijn dat we kunnen doen? Zo vertelt de moeder tegen ABC News.

De artsen raadden Tammy aan om een abortus te plegen – maar ze weigerde. Ze besloten toen over te gaan tot een operatie die nog nooit eerder was uitgevoerd.

De operatie omvatte een kleine incisie in haar buik, zodat de artsen vervolgens de tumor konden verwijderen. Een vaste hand en minimale laserinstrumenten waren nodig om te slagen.

Slechts twee weken na de beslissing werd een succesvolle operatie uitgevoerd en 5 maanden later werd een gezond meisje geboren.

Lees ook  Roxeanne Hazes vertelt in een lief bericht waarom haar verloofde Erik haar held is

Moeder Tammy is eeuwig dankbaar voor het ongelooflijke medische team dat het leven van haar dochter heeft gered.

– Ze voelt zich helemaal goed. Alles wat ze heeft is een klein litteken aan de mond, maar ze praat en drinkt zoals gelijk welk kind. Ze is ons kleine wonderkindje, zo zegt mama Tammy tegen ABC News.

Dit is echt een ongelooflijk verhaal. Geweldig om te zien hoeveel we kunnen doen en hoeveel levens daadwerkelijk worden gered door alle geweldige medische teams!

De oudste moeder van de wereld had in 2008 een tweeling: dit jaar hadden ze 10 jaar moeten worden, maar er gebeurde iets vreselijks

De gewonde hond ligt op de rails, maar zijn maatje weigert weg te gaan als een trein komt aanrazen