in

Deze coronamaatregelen worden vandaag zeer waarschijnlijk (niet) versoepeld

Het kabinet overweegt om de buitenterrassen per 1 juni opnieuw te openen. Dit voorstel ligt op tafel, en naar verwachting zal de kast morgen het roer overnemen om de lockdown geleidelijk aan op te heffen. Insiders melden dit aan het ANP.

Deze week bespreekt het kabinet ook een mogelijke verplichting voor reizigers om mondbeschermers te dragen in het openbaar vervoer. De heropening van de kapperszaken begin volgende week wordt ook overwogen. Buiten de kapperszaken kon heropenen op 1 juni, geïnitieerd verslag aan het ANP.

Mondkapjes in het ov
Treinen, bussen en metro’s zullen gebruikt blijven worden voor noodzakelijke reizen, bijvoorbeeld voor mensen met een vitale baan. Omdat het niet zeker is dat iedereen de gewenste afstand van anderhalve meter kan aanhouden, moeten of kunnen reizigers mondkapjes dragen om het risico op een coronavirusinfectie te verminderen.

Lees ook  Jorien ter Mors in tranen na winst 1000 meter: 'Kom pap, help me'

Kappers
Het is nog niet duidelijk welke voorwaarden verbonden zijn aan de hervatting van contactberoepen zoals kappersdiensten. De deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zijn gisteren bijeengekomen om het advies aan het kabinet te bespreken.

Morgen zal tijdens de ministeriële crisisvergadering een besluit worden genomen over een verdere versoepeling van de coronaire maatregelen. Het kabinet bespreekt dan ook de exacte data waarop de aangepaste maatregelen in werking treden.

Lees ook  Man valt van Spaans balkon op andere man, beiden sterven

Nieuwe fase
Ook het motto van het kabinet om thuis te blijven verandert in de nieuwe fase. Binnenkort zullen mensen worden aangemoedigd om afstand te houden of drukke plaatsen te vermijden.

De meeste coronaire maatregelen duurden tot 20 mei en 1 juni. Het verbod op evenementen was al verlengd tot 1 september. De basisscholen en kinderopvangvoorzieningen openen aanstaande maandag 11 mei hun deuren. Sinds vorige week mogen kinderen weer samen sporten.

Emma Heesters pronkt met nieuwe liefde op Instagram

Baby sterft nadat moeder hem dwingt wodka te drinken, zodat ze zelf kon gaan feesten