in

Deze buren vinden een hond bevroren in de sneeuw en ontdekken dan dat het eigenlijk ook een mens verbergt

Wanneer je Siberië zegt, denken de meeste mensen niet instinctief aan de zon of de hitte. De waarheid zal dit echter eerder benaderen; weelderig groen, bossen en veel wilde dieren, evenals een gebied waar de temperatuur daalt tussen -40 en -50 graden in de winter.

Het lijkt daarom logisch genoeg om een ​​baby niet buiten te laten, in dergelijke omstandigheden. Maar dat is precies wat er gebeurde in dit ongelooflijke verhaal over de Altaj-regio van Rusland.

Op een dag, toen het min twintig graden was, had een Russische moeder ervoor gekozen om haar twee jaar oude zoon buiten achter te laten. De kans dat de jongen zou overleven was daarom erg laag. Maar op een totaal onverwachte manier heeft de gezinshond de kleine jongen geholpen, zo schrijft The Siberian Times.

De familiehond had aangevoeld dat de kleine jongen buiten in gevaar was. Daarom koos hij ervoor om op het kind te gaan liggen en dankzij zijn lichaamswarmte slaagde de hond erin om de jongen twee dagen warm en levend te houden.

Twee dagen gingen voorbij voordat de buren ontdekten dat de hond in de sneeuw lag. Dus gingen ze naar hem toe en toen ze het kind ontdekten, realiseerden ze zich meteen zijn heroïsche daad.

Lees ook  Man doet net alsof hij doodvalt, de reactie van zijn kat had hij niet verwacht

Ondanks de bescherming van de hond en haar heldhaftige inspanningen leed de kleine jongen echter aan acute onderkoeling.

Maar deze 2-jarige jongen overleefde op miraculeuze wijze en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De moeder van de jongen ging vier dagen nadat het kind werd gevonden door de buren terug naar huis, zo schrijft The Siberian Times. Kort daarna werd ze gearresteerd door de politie en verloor ze de voogdij over haar kind. Ze wacht nu om te weten hoe lang haar gevangenisstraf zal duren.

Maar dit is niet de eerste keer dat een van onze viervoeters het leven van een klein kind in Siberië heeft gered. Drie jaar geleden, toen Karina vier jaar oud was, was ze verloren in het bos van Siberië. En haar hond Naida, die aan haar zijde stond, zorgde ervoor dat ze warm en veilig bleef, zo schreef de Daily Mail.

Meer dan 100 mensen hadden deelgenomen aan de zoektocht om het kleine meisje te vinden. Ze hadden zowel land als zee doorzocht en na meer dan een week hadden ze nog steeds geen sporen van Karina gevonden. Toen haar hond eindelijk terugkwam naar de stad, dacht iedereen dat dit betekende dat het meisje het niet had overleefd. Maar de redders begrepen al snel dat de hond hen naar Karina wilde brengen, dus gingen ze met hem mee naar het bos. En elf dagen na haar verdwijning werd Karina gevonden in het hoge gras, op 6 kilometer van haar huis.

Lees ook  Bloedhete juf deed heel stoute dingen met ontzettend veel studenten van haar

Karina was echter zwak en uitgedroogd, maar ze overleefde op wonderbaarlijke wijze zonder grote verwondingen. Ze had maar een paar insectenbeten en krassen. Uiteindelijk was het haar hond die het leven van het meisje redde. Na het incident noemen de dorpelingen Karina nu “Mowgli”, zoals de jongen in “Jungle Book”. Het verhaal van het meisje had het hele land bewogen en een standbeeld met de naam “Meisje met een hond” werd daarom geïnstalleerd net buiten de Yakutsk luchthaven ter ere van Karina en Naida.

Deze ongelooflijke verhalen laten ons echt zien hoe loyaal en moedig onze viervoeters zijn. Deel dit artikel met al je dierenvrienden op Facebook!

Zo zou Prinses Diana er vandaag uit gezien hebben, op 57-jarige leeftijd

Trein raakt betrokken bij dodelijk ongeval en inzittende schrijft NS indrukwekkend bericht