in

Deze brandweerman redde een baby uit een brandend wiegje. 17 jaar later betaalt ze hem op een ongelofelijke manier terug.

\Mike Hughes was 17 jaar geleden een brandweerman bij de brandweer van Wenatchee in Washington toen hij en zijn team naar een huisbrand werden opgeroepen. Toen hij ter plaatse arriveerde, ontdekte hij een 9 maanden oude baby in haar wiegje. Hij pakte haar meteen op en bracht haar in veiligheid.

Bijna 20 jaar later, kreeg hij een aangename verrassing toen hij een berichtje kreeg van een middelbare schoolstudente. Bleek dat de studente een fantastisch voorstel voor hem had.

Mike Hughes vreesde het ergste toen hij indertijd bij het huis aankwam. Het huis stond in vuur en vlam, maar over de radio hadden ze ook gehoord dat er nog iemand in het huis was.

“We parkeerden onze wagen en de hele binnenkant van het huis stond in lichterlaaie”, vertelde Hughes. “Mijn partner en ik hoorden over de radio dat er wellicht nog iemand binnen was.”

Met de kennis dat er wellicht slachtoffers waren, stormden Hughes en zijn partner door de vlammen. Hughes had wel verwacht om iemand aan te treffen, maar was geschokt toen hij de negen maanden oude baby zag liggen. Die baby was niemand minder dan Dawnielle Davison.

Lees ook  Marco en Leontine Borsato reageren op geruchten rondom relatiestorm

“Ik ging meteen naar de plek in het huis waar ik dacht iemand te vinden”, vervolgde Hughes. “De deur naar de slaapkamer was halfopen en ze lag in haar wiegje te krijsen. Dus pakte ik haar op en ging naar de voordeur en overhandigde haar aan de eerste brandweerman die ik zag.”

Voor Hughes was de uitkomst van de brand iets wat je niet altijd meemaakt in zijn beroep. Gelukkig werd er niemand gewond en de redding van Dawnielle was een echte zegen.

Meer nog, de operatie bleef in z’n hoofd spoken en jarenlang zocht Hughes online wat er van de baby geworden was. Dan vond hij Dawnielle op Facebook.

“Ik stuurde haar een bericht dat zei: ‘Ik denk dat ik je als baby uit een brand gehaald heb’”, zei Hughes. “En ze gaf me een test … ze schreef terug, ‘Oh ja, en wat was mijn moeder aan het doen?’”

Lees ook  Jongen springt in ijskoude sloot om paard van verdrinkingsdood te redden

“Ik antwoordde, ‘Nou, ze was aan het werk en je vader was er.’”

Uiteraard was de herinnering van Hughes helemaal correct. Dit smeedde een band tussen de twee, waarna hun wegen elkaar regelmatig zouden kruisen.

Maar toch was de nu gepensioneerde brandweerman niet voorbereid op de uitnodiging die hij zou krijgen voor haar diploma-uitreiking.

“Ze stuurde me een uitnodiging, dus ik dacht, ‘Ik ga.’ Het betekende erg veel voor me. Ik was erg blij.”

Wie had gedacht dat Hughes 17 jaar na de redding van de baby samen met datzelfde meisje op het podium van de diploma-uitreiking zou staan? Het is zeker een verhaal dat de harten verwarmt!

Bekijk het ongelofelijke verhaal hieronder!

Wonder: Doodzieke 12-jarige geneest helemaal op eigen kracht.

Held redt hond uit ijskoude water in Vondelpark