in

Deze 2-jarige rookte 40 sigaretten per dag – zo ziet hij er vandaag uit

Roken is al lange tijd een hot topic dat mensen verdeelt in twee kampen, mensen die roken en mensen die roken haten. Maar dit verhaal heeft waarschijnlijk alle rokers en niet-rokers, op precies dezelfde pagina verzameld.

De foto’s van de twee jaar oude Ardi Rizal verspreidden zich een paar jaar geleden als een rel over het internet. Hij werd gezien als elk kind, behalve dat hij altijd een sigaret in de hand had. De foto’s van de tweejarige die 40 sigaretten per dag rookte, liet niemand onverschillig.

Ardi zat toen al als een klein kind vast aan een ernstige nicotineverslaving, waarbij hij twee pakjes per dag rookte – terwijl hij met de andere kinderen speelde.

Lees ook  Vrouw controleert het huis van overleden moeder op Google Earth. Wat ze ziet doet haar mond openvallen van ongeloof.

Ardi woonde met zijn gezin in een klein stadje op het eiland Sumatra in Indonesië toen de foto’s van de 2-jarige zich begonnen te verspreiden. Toen de foto’s de autoriteiten in het land bereikten, besloten ze om in te grijpen. Dankzij gespecialiseerde zorg is Ardi nu vrij van zijn verslaving, vijf jaar oud.

Maar het was geen gemakkelijke reis voor de jongen om van zijn verslaving af te raken.

De moeder vertelde tegen The Sun dat de nicotineverslaving van Ardi was overgegaan op een andere verslaving, namelijk op een afhankelijkheid van eten. Om Ardi te laten stoppen met roken, gaven de ouders de jongen junkfood. En dit ontwikkelde zich snel tot een nieuwe verslaving en zijn ouders konden het niet beheersen.

Lees ook  Mexicaanse stad rouwt: waarom schoot José Ángel (11) zijn juf en zes anderen neer?

Gelukkig kan goede hulp de meeste rampen op het juiste moment voorkomen. Ardi werd geholpen door een diëtist en vandaag doet hij het goed. Nu is Ardi negen jaar oud en vrij van zijn afhankelijkheden. Vandaag richt hij zich op school en is momenteel bezig met het bereiken van een vierde leerjaar, zo meldt The Sun.

Gelukkig eindigde dit verhaal, dat met een ramp had kunnen eindigen, heel goed. We hopen dat Ardi nu een goed en gezond leven zal blijven leiden!

Deze vrouw werd door de politie tegengehouden – toen vroeg hij haar om de motorkap te openen

Dit kind schreeuwt om hulp wanneer haar moeder flauwvalt – de camera filmt de reactie van de bestuurder dan