in

Dennis Schouten: ik wilde mijn moeder ver moorden

Dennis Schouten had bepaald geen makkelijke jeugd, onthult hij bij Radio 538 – Music Memories. Zijn moeder probeerde hem van alles aan te praten, stelt hij, wat hem tot het randje bracht.

„Ik heb altijd een vreselijke band gehad met mijn moeder”, vertelt de Powned-presentator in de nieuwste aflevering van Music Memories.

Toen hij op de middelbare school zat, liep het helemaal uit de hand. „Mijn moeder was heel erg bezig met ’Dennis heeft dat of hij heeft dat’, dan las ze in de krant weer iets over ADHD en dan had ik weer autisme.

Lees ook  Toyota-bestuurder doet knettergekke crash en geeft tuin in één keer een groot onderhoud

Ik ging van psychiater naar psychiater en op een gegeven moment had ze er zelfs een zo gek gevonden dat ik daadwerkelijk autisme op papier had.”

De diagnose had grote gevolgen: Dennis moest medicijnen slikken, werd naar het speciaal onderwijs gestuurd en kwam op een zorglocatie terecht.

„Ik was echt helemaal uit het leven weggetrokken.” Het maakte hem doodongelukkig. „Ik was 15 jaar, toen dacht ik: ’Als ik mijn rijbewijs heb, rij ik erheen en vermoord ik haar’.”

Lees ook  Hondje wordt alleen achtergelaten in park en laat dagenlang niemand haar helpen

Zijn oma, die volgens hem ’echt over mij waakte’, werd zijn redding. „En op een gegeven moment ging het leven weer goed. Ik heb het echt van iets heel ellendigs naar iets heel moois opgebouwd en daar ben ik heel trots op

Jongeren slaan 49-jarige Duitse brandweerman dood op kerstmarkt: zes verdachten vast

Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag