in

De vrouw merkt raar detail op de vliegtickets van tienermeisjes, beseft dat er iets mis is en belt de politie

Denice Miracle werkte bij de incheckbalie op een vliegveld toen twee tienermeisjes naar haar toe kwamen en probeerden in te checken.

Ze nam hun kaartjes, maar toen ze haar uitlegden dat ze alleen vlogen en geen identiteitsbewijs hadden, werd ze achterdochtig.

Denice stopte de kaartjes in het systeem en deed een gruwelijke ontdekking. Haar volgende zet zou levensreddend zijn.

Ieder van ons zou meer aandacht kunnen besteden als we op reis zijn. Je weet nooit wanneer je iemand zou kunnen helpen, of het nu gaat om het dragen van iets zwaars voor iemand of het geven van aanwijzingen. Het zijn dat soort kleine gebaren die iemands dag kunnen maken.

Maar wat Denice, die bij een incheckbalie op een luchthaven werkt, tijdens een van haar diensten recent deed, zou voor de meeste mensen ondenkbaar zijn.

Twee meisjes aan de balie

Denice ontmoet dagelijks duizenden mensen die op weg zijn van en naar verschillende plaatsen. Bijna allemaal kunnen ze zonder problemen inchecken en aan boord gaan.

Maar op een dag zou een klein detail haar dag doen veranderen, toen twee tienermeisjes naar Denice’s bureau liepen.

De twee meisjes waren 15 en 17 jaar oud. Ze overhandigden hun kaartjes, maar Denice zag iets vreemds.

Geen van de meisjes had bagage of identiteitskaart bij zich en ze vlogen niet met een volwassene. Denice besloot om de kaarten in het systeem gedetailleerder te bekijken om er zeker van te zijn dat alles in orde was. Ze realiseerde zich snel dat dit niet het geval was.

Lees ook  Help, doet mijn navigatie het na 7 april nog wel?

“In plaats van grote bagage, hadden ze een heleboel kleine tassen. Het leek me alsof ze van huis wegliepen “, zegt Denice tegen The Independent.

Belde de politie

Denice zag dat de kaartjes online waren gekocht, maar de naam van de persoon die ze had gekocht kwam niet overeen met de namen van de meisjes. De kaartjes waren wel allebei dure eersteklas tickets.

Denice werd ongerust en had het gevoel dat er iets niet klopte. Ze besloot de sheriff te bellen, die onmiddellijk naar het vliegveld kwam om met de meisjes te praten. Pas toen wist Denice de waarheid over de twee meisjes te achterhalen.

De meisjes hadden op sociale media contact gehad met een man die aanbood om ze naar New York te vliegen voor werk. Hij zei dat ze zouden worden betaald voor modellenwerk en om in videoclips te verschijnen – de ouders van de meiden hadden geen idee dat ze op reis waren. Nog erger was dat, ondanks wat de meisjes hadden verteld, de tickets die voor hen waren gekocht geen terugvlucht hadden.

Sheriff Todd Sanderson, die de zaak leidde, legt uit dat hij er zeker van is dat de meisjes het slachtoffer zouden zijn geworden van gedwongen prostitutie en mensenhandel als Denice niet had ingegrepen.

Lees ook  Zweedse wordt verliefd op dakloze in Amsterdam en redt hem van de straat

“Naar mijn mening, wat er ging gebeuren, was dat ze naar New York zouden gaan en het slachtoffer zouden worden van seks-handel. Ze zeiden dat ze dat niet hadden laten gebeuren, en ik zei dat ze waarschijnlijk geen keus hadden gehad, “vertelt hij The Independent.

Geprezen als een held: “Zo trots”

De man die eigenaar was van het sociale media-account wist zijn account te verwijderen voordat de politie hem kon onderzoeken, en hij is nog steeds niet betrapt. Denice wordt nu geprezen als een echte held – die waarschijnlijk het leven van die twee meisjes heeft gered.

“Ik ben trots op Denice en hoe ze haar training in de praktijk heeft gebracht om deze kinderen te redden. Ze getuigt van de cruciale rol die onze frontline-teamleden elke dag spelen in het leven van elke persoon met wie ze in contact komen. Ze is een echte professional met een groot hart “, zegt Denice’s baas Aleka Turner in een verklaring aan The Independent.

Denice’s reactie is iets dat we allemaal als voorbeeld zouden moeten nemen. Meer bewust zijn van onze omgeving kan het leven van een ander persoon veranderen en zelfs redden.
Deel dit verhaal als je Denice als een echte held beschouwt!

Moeder hoort zoon huilen van koorts en ontdekt rode bultjes: Plotseling beseft ze de fatale vergissing van de dokter

24-jarig Zweeds model Natasha Crown wil ’s werelds grootste kont – ondanks waarschuwing van dokters