in

De vriendschap tussen deze twee honden weet mensen wereldwijd diep te ontroeren

Iedereen weet dat honden de beste vriend van de mens zijn. Maar de band tussen twee honden, is nog veel sterker. Dat blijkt wel uit onderstaande hartverscheurende foto’s.

Deze twee honden leefden op straat in Rome, Italië, waar ze tot het bittere eind onafscheidelijk waren.

Op 20 september werd de zwarte hond aangereden door een auto en kwam daarbij om het leven. Maar zijn zandkleurige vriend weigerde van zijn zijde te wijken.

Bestuurders waren er getuige van dat de zandkleurige hond enkele uren naast zijn vriend bleef zitten. Hierdoor ontstond een file midden in het centrum van Rome, omdat bestuurders langzamer reden om om de honden heen te kunnen rijden.

Lees ook  Samantha openhartig over abortussen: ‘Jordi Ossel was geen goede keuze’

Marco Milani legde het moment uit aan het Italiaanse persbureau ANSA.

“Ik bracht mijn dochter naar school en kwam vast te zitten in de file. In eerste instantie dacht ik dat er een ongeluk gebeurd was, maar toen merkte ik de hond op,” zei Marco. “Hij stond midden op de weg, en waakte bij zijn vriend, die waarschijnlijk om het leven was gekomen bij een aanrijding waarbij de bestuurder door was gereden.”

Lokale bewoners herkenden de twee honden en beschreven ze als onafscheidelijk. Veel mensen maakten foto’s van de twee vrienden, beelden die er nu voor zorgen dat dierenliefhebbers wereldwijd naar tissues grijpen.

Lees ook  Wanhopige ouders smeken om geld in te zamelen voor baby die met ontbrekende schedel en hersenen geboren werd.

Marco zegt dat hij de foto’s online geplaatst heeft, omdat hij niet wilde dat de zandkleurige hond naar een asiel werd gebracht – en blijkbaar heeft zijn strategie gewerkt.

“Tientallen mensen hebben aangeboden om hem te adopteren,” zegt Marco.

Naar mij mening tonen de foto’s dat wij als mensen in veel opzichten, veel kunnen leren van onze viervoeters. Honden begrijpen de betekenis van echte vriendschap en wat het betekent om trouw te zijn.

Deel deze hartverscheurende foto’s als je ook vindt dat we veel kunnen leren van onze geweldige vrienden in het dierenrijk.

Zieke tiener redt het niet om naar het eindexamenfeest te gaan – vrienden verrassen hem met een feest in zijn ziekenhuiskamer

Idioot stort afval op het land van boer – dan ziet de boer iets in de stapel en plant zijn wraak