in

De politie van Den Haag kan ogen niet geloven. Nieuwsgierigen verdringen elkaar om reanimatie te filmen.

Woensdagavond 31 oktober kreeg de politie van Den Haag een oproep over een man die gereanimeerd moest worden. Toen ze ter plaatse waren, zagen ze tot hun grote ontsteltenis dat een grote groep mensen elkaar verdrong om de reanimatie te filmen met hun smartphones.

De Politie Den Haag legt op Facebook uit dat ze een oproep kregen over een vrouw die op de grote markt een man aan het reanimeren was. Een politieagent stond de vrouw bij en begeleidde de gasten naar buiten.

Daarna namen andere agenten de reanimatie over. De partner van de man zit zwaar geëmotioneerd aan een tafel en vraagt een politieagent: “Hij gaat toch niet dood, hè?” De agent probeert de vrouw gerust te stellen en kijkt naar buiten.

Lees ook  Deurwaarder geeft in beslag genomen hond Nero terug aan baasje

Voor het restaurant stond er ondertussen een groep van zo’n 20 tot 30 mensen. Een aantal personen vond het een goed idee om de reanimatie te filmen. De vrouw zei onthutst: “Ze staan gewoon te filmen terwijl mijn man daar dood ligt te gaan.”

De politieagent omschreef op Facebook wat er dan gebeurde:

“Direct ren ik naar buiten en verzoek ze op niet misverstane wijze te vertrekken bij het raam en dat ze zich moeten schamen voor hun gedrag. Ik zie de groep weglopen.”

Lees ook  Lichaam van vermiste Dennis (25) gevonden in water

De man werd naar het ziekenhuis overbracht en zou in stabiele toestand zijn. De politie Den Haag vraagt nu om hun bericht te delen en hoopt dat ze de mensen graag zou confronteren over hun gedrag.

“Stel je voor dat het een dierbare van JOU is, hoe zou jij het vinden?”, concluderen ze.

DEEL DIT BERICHT OM MENSEN TE LATEN INZIEN DAT DIT ÉCHT NIET DOOR DE BEUGEL KAN. HEB ALSJEBLIEFT EEN BEETJE RESPECT!

Jongeman slaat gehandicapte opa voor restaurant met enkele slag dood. Dan zegt hij: “Dat verdiende je.

Chauffeur gooit alle passagiers van z’n bus omdat ze weigeren plaats te maken voor rolstoelgebruiker.