in

De meeste volwassenen hebben het fout, maar ik ben benieuwd of jij deze som kunt oplossen

We hebben allemaal verschillende meningen over wiskunde. Sommigen herinneren zich hun wiskundelessen met liefde, anderen met absolute haat – en sommigen hebben er gemengde gevoelens over.

Het oplossen van problemen, vergelijkingen en uitdagingen is een briljante manier om je hersenen in vorm te houden.

Laten we nu eens kijken of die probleemoplossende vaardigheden van jou na al die jaren op peil zijn!

Ik sta aan de kant die de wiskundelessen op school leuk vond, hoe complexer het werd, hoe meer ik van de uitdaging genoot, het is zeer de moeite waard als je een moeilijke vergelijking in je eentje oplost.

Los de lastige rekensom op
Ongeacht je relatie met wiskunde, we gebruiken het elke dag in ons leven, maar niet de geavanceerde formules en complexe vergelijkingen die we vroeger op de middelbare school hadden.

Lees ook  Een hond werd voor een laatste rit meegenomen om voorgoed in slaap te worden gebracht. Toen deed hij iets aangrijpends.

En nu ik ouder ben, wil ik graag af en toe een wiskundeboek openen om mijn hersenen te laten meegaan in het geheugen en te kijken of mijn wiskundige vaardigheden nog steeds scherp zijn.

Daarna voelt mijn hoofd veel helderder en frisser aan – en ik heb er veel plezier in. Het is best spannend om te zien hoeveel je je herinnert van je schooljaren.

Daarom dacht ik dat we vandaag misschien konden proberen een vergelijking op te lossen die ik online vond – en die blijkbaar voor 13-jarigen is.

Ik denk dat de moeilijkheidsgraad precies goed is – niet te gemakkelijk, niet te moeilijk. Het is echter van vitaal belang dat je de regels van de wiskundekundekunde kent. Dit is de sleutel tot het oplossen van de taak die voor ons ligt.

Lees ook  8 ontzettend goede redenen om eens wat vaker een frikandel te eten!

Wat is het antwoord op deze lastige rekensom?

Als je van links naar rechts oplost, krijg je waarschijnlijk het getal 13.

Dat is echter verkeerd, want je moet de volgorde van de handelingen volgen. Waarin een universele volgorde staat voor het oplossen van wiskundeproblemen.

Je moet beginnen met de verdeling
Dus in de volgorde van de operaties staat dat we in dit geval moeten beginnen met het oplossen van de deling.

2 ÷ 0.5 = 4

Dan blijven we achter met “8 – 4 + 1 =?”

Nu, met de verdeling uit de weg, kunnen we eindelijk van links naar rechts oplossen – wat ons leidt naar de uiteindelijke oplossing hieronder.

Het juiste antwoord is 5.

Heb je het goed gedaan? Druk dan op die deelknop hieronder en daag je vrienden uit!

Maak kennis met Daphne, de onwijs knappe vrouw van Badr Hari!

Doktoren vertelde zijn moeder dat hij de 11 niet zou halen – nu viert hij zijn 62ste verjaardag!