in

De man stelt de tiener voor de bus te nemen omdat de weg bevroren is, maar hij verwacht dan zijn antwoord niet

Wanneer we denken dat respect, de wil om te werken en ethiek verloren gaan, zien we iets dat het tegenovergestelde bewijst. Art Bouvier, eigenaar van een restaurant in New Orleans, heeft dit mogen meemaken en vertelt hier nu over op zijn Facebook-account:

“Toen ik buiten was om enorme hoeveelheden gesmolten ijs te verwijderen, stak een jongeman de parkeerplaats over. Hij vroeg me toen hoe ver het was naar 10th Street en Sherman.

Ik zei hem dat het nog ver was. Tenminste 10 of 11 kilometer. Ik vertelde hem dat het beter zou zijn om de bus te nemen dan te voet te gaan, zeker met dat ijs en sneeuwbrij. Hij bedankte me en vervolgde toen zijn weg.”

“Hij had me om geld kunnen vragen voor de bus. Ik verwachtte zelfs dat hij dit zou doen. Maar hij deed dit niet. Hij is gewoon begonnen met wandelen.

Een kwartier later, toen we langs 10th street naar Strange Brew gingen, zagen we hem lopen. Hij was nog niet eens bij Franklin Road aangekomen.

Lees ook  Bridget Maasland openhartig over fameuze ‘huwelijksnacht’ met André.

Ik zei tegen Colleen dat we moesten stoppen en riepen hem de auto in. Terwijl we aan het rijden waren, stelden we hem vragen over zijn reis.”

“Jhaquiel wandelde van 42nd Street naar 10th Street voor een sollicitatiegesprek op het kruispunt van 10th en Sherman. Voor een potentiële (maar niet gegarandeerde) baan met een minimumloon. Hij wandelde naar het interview omdat hij geen geld had om de bus te betalen. Hij had zijn reis goed gepland en zijn interview was in twee uur.

We brachten hem toen naar de kruising van 10th en Sherman. Hij was buitengewoon dankbaar en liet ons dat weten. Ik nam zijn telefoonnummer en zei hem naar zijn interview te gaan, maar ik wilde ook kijken of er een manier was om hem in dienst te nemen, zodat zijn dagelijkse woon-werkverkeer slechts 5 km in plaats van 10 zou zijn.

Ik vroeg hem ook of hij vandaag al gegeten had en hij zei dat hij dat nog niet gedaan had. Ik gaf hem geld voor lunch en zette hem af bij 10th Street en Sherman kruising. Ik denk dat hij erg verrast was.

Lees ook  Grapperhaus die zelf corona niet serieus nam heeft nu kritiek op BN'RS

Hij weet het nog niet, maar hij begint maandag bij ons. Het is een tijdje geleden dat ik nog iemand zo jong heb leren kennen met zo’n arbeidsethos!”

De jonge man was verrast toen Art Bouvier hem belde om hem te vertellen dat hij een job aangeboden kreeg. De restauranteigenaar was zo verbaasd omdat de tiener zo gemotiveerd was om een baan te vinden en zelfs urenlang door de sneeuw zou lopen, en ook twee uur eerder te komen om zo zijn interview niet te missen.

Dit verhaal laat zien dat we in het leven soms geweldige verrassingen kunnen tegenkomen als we respect en professionaliteit tonen. Deel dit artikel met je geliefden op Facebook als je dit ook een geweldig verhaal vindt.

Elke dag wacht hij op een bezoekje van zijn maat, deze bijzonder vriendschap moet je zien

Deze vrouw werd door de politie tegengehouden – toen vroeg hij haar om de motorkap te openen