in

De legendarische ‘onverwoestbare’ Nokia 3310 is vandaag 20-jaar oud geworden!

Lang voordat iPhones een hit waren en internet niet alleen werkte als je moeder de huistelefoon niet gebruikte, was de Nokia 3310 het toppunt van futuristische technologie.

Hoewel het misschien gisteren lijkt toen je je telefoon tevoorschijn kon halen en Snake kon spelen, is het deze week 20 jaar geleden dat de telefoon voor het eerst werd aangekondigd. Voel je je al oud?

Er zijn veel dingen die zijn uitgegroeid tot echte basisstukken van nostalgie, hoewel geen enkele echt kan voldoen aan de erfenis die is gecreëerd door dit mobiele model.

Zoals gemeld door The Metro, werd de telefoon voor het eerst aangekondigd door het Finse bedrijf op 1 september 2000 – toen de tijden eenvoudiger waren.

En ja, natuurlijk hebben we grote vooruitgang geboekt op het gebied van technologische vooruitgang en we hebben nu in feite een minicomputer in onze zakken, maar geen enkele smartphone zal de 3310 evenaren in termen van duurzaamheid.

Lees ook  TWEEDE BESMETTING CORONAVIRUS IN NEDERLAND! NU IN AMSTERDAM

De gsm-telefoon verving de eveneens populaire 3210 en werd al snel een van de meest succesvolle in zijn soort, met maar liefst 126 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.

Naast het aanbieden van extra lange tekstberichten en spraakgestuurde nummerkeuze, had het model een opmerkelijk lange batterijduur van 22 uur na één keer opladen.

Talrijke video’s hebben de kracht van de 3310 op de proef gesteld, waaronder een die laat zien dat hij van grote hoogte is gevallen en een andere die is verpletterd door een hydraulische pers (hoewel hij deze test om voor de hand liggende redenen niet helemaal heeft doorstaan).

Een man beweerde zelfs dat het een kogel stopte.

Een aantal fans zijn naar Twitter gegaan op het 20-jarig jubileum van de Nokia 3310 om de onverwoestbare telefoon te prijzen.

Lees ook  Man rijdt hond aan en gooit het beestje zeer zwaar gewond langs de kant van de weg

Dat geldt ook voor een jongen die schreef: “De Nokia 3310 is vandaag 20 jaar oud. Ik voel dat mijn botten in stof veranderen”.

Zijn post heeft een aantal reacties gekregen, waaronder één: “Deze heb ik in 2001 gekocht. Het was een tank.”

“Ik herinner me dat ik deze van mijn moeder had gestolen om Snake te spelen.”

“Het was solide en het werkte gewoon. Ik zou er een kopen voor nostalgische doeleinden om alleen als stem voor reizen te gebruiken.”

Verbazingwekkend om te bedenken dat er 20 jaar is verstreken sinds het voor het eerst werd aangekondigd. Ik ben er vrij zeker van dat ik de 3310 nog ergens heb liggen, en ik ben er vrij zeker van dat de batterij nog steeds meegaat.

Nieuwe trend: Je tanden vijlen om ze ‘perfecter’ te maken – Orthodontist legt de gevaren uit

Britt Dekker: ‘Akwasi kan met zijn jankverhalen een volledig aquarium vullen’