in

De Kennedyvloek: kleindochter Robert Kennedy sterft aan overdosis

Saoirse Kennedy Hill, de 22-jarige kleindochter van Robert F. Kennedy, is gisteren overleden op het familiedomein van de beroemde politieke dynastie in Hyannis Port, Massachusetts. Ze stierf na een hartstilstand, die waarschijnlijk het gevolg was van een overdosis drugs.

Opnieuw is een lid van de familie Kennedy op jonge leeftijd om het leven gekomen. Saoirse Kennedy Hill was amper 22. Ze was de kleindochter van Robert F. Kennedy, die zelf in 1968 op 42-jarige leeftijd in LA werd doodgeschoten. Saoirses moeder was Courtney Kennedy Hill, vijfde in de rij van de elf kinderen van Bobby en Ethel Kennedy. Haar grootmoeder Ethel (91), die nog altijd op het familiedomein in Hyannisport op het schiereiland Cape Cod woont, reageerde op de dood van Saoirse Kennedy Hill: “De wereld is een beetje minder mooi vandaag”.

Lees ook  Idioot rijdt met paard in laadbak van pick-up, alleen beveiligd met touw, over snelweg.

Vriend die Ted Kennedy hielp na dodelijk ongeval op eilandbrug is exact 50 jaar later begraven
Officieel is de doodsoorzaak niet bekend. Maar een hulpverlener die na een noodoproep ter plaatse kwam, sprak van een overdosis. Er loopt een onderzoek naar het overlijden.

De 22-jarige Saoirse was universiteitsstudente aan Boston College. Ze had het drie jaar geleden in een studentenblad over haar strijd tegen depressie, psychische problemen en zelfmoordpoging. “Ook al was ik meestal gelukkig als kind, toch had ik aanvallen van diepe droefheid die aanvoelden als een zware steen op mijn borst”, schreef ze.

Lees ook  De olifanten gaan allemaal rond de vrouw staan en geven haar een knuffel – de reden daarvoor is geweldig

Haar naam is Gaelisch voor ‘vrijheid’. Saoirse bracht een deel van haar kindertijd door in Ierland. Ze was trots op haar afkomst. Haar vader was Paul Michael Hill, een van de Guildford Four, die valselijk veroordeeld werden voor betrokkenheid bij bomaanslagen van het Iers Republikeins Leger (IRA) op twee pubs in 1974. Hij zat 15 jaar in de cel totdat zijn veroordeling in 1993 tenietgedaan werd. Even later trouwde Hill met Courtney Kennedy. Ze scheidden in 2006.

Saoirse Kennedy Hill was een politieke activiste, geïnteresseerd in de wapenwetgeving en de #metoo-beweging.

Alana rukt deur open en springt uit vliegtuigje: “We hebben vijf minuten met haar geworsteld om haar tegen te houden”

Vrouw komt thuis van vakantie en krijgt likjes van honden. Volgende dag vecht ze voor haar leven