in

De husky’s werden achtergelaten samen met een bak eten, speeltjes en een trieste brief

Het achterlaten van huisdieren is iets wat helaas nog veel te vaak voorkomt. Mensen adopteren dieren, denkend dat ze goed voor de dieren kunnen zorgen. Ze realiseren zich vaak maar al te snel dat er naast leuke momenten er ook veel verplichtingen bij komen kijken. Af en toe worden de dieren dan ergens achtergelaten, zodra de baasjes besluiten dat de verplichtingen te veel worden. Daarom moet je nooit een dier in huis nemen, als je niet zeker weet of je er goed voor kan gaan zorgen.

Dit is ook het verhaal van Jada en Layla, twee husky’s die achtergelaten werden gevonden in een hondenpark door een wandelaar, schrijft The Dodo. De wandelaar besloot in actie te komen en nam contact op met Mona Ahmed, de “baas” van het Woodward Dog Park in Fresno, Californië. Na uitleg van de wandelaar, wist Mona dat het niet een alledaagse situatie was.

Lees ook  Afgelopen twee weken 1000 coronaboetes uitgedeeld

“Onze namen zijn Jada (zwart) en Lalya (bruin). Wij zijn lieve honden van één jaar oud. Haal ons niet uit elkaar, Lalya is bang zonder haar zus.”, stond geschreven op een briefje dat was achtergelaten bij de honden.

Naast het briefje stond er een tas met eten, etensbakken en speeltjes. Na rondvraag door Mona bleek het dat de honden slechts een paar uur in het park waren, voordat ze gevonden waren.

Het Woodward Dog Park is een park dat speciaal gemaakt is om honden er uit te laten. Het gebeurt wel vaker dat er honden worden achtergelaten, legt Mona uit. Mona vindt het een trieste zaak. Waarom zou men niet gewoon contact opnemen met een organisatie die men helpt bij dit soort gevallen. Door simpelweg je hond achter te laten benadeel je alleen het huisdier.

Lees ook  9-jarige jongen vraagt om naaimachine – de reden waarom zal je hart doen breken

Mona heeft inmiddels al iemand gevonden die stapel verliefd is geworden op de twee husky’s en als alles goed gaat zal deze vrouw de honden adopteren. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Lalya en Jada.

We zijn heel erg blij dat de dieren gered zijn! Elk dierenleven telt, heel veel respect voor de mensen die zich elke dag weer inzetten voor dieren. Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent!

Hij maakte een grap in de sneeuw – maar toen werd ook de politie voor de gek gehouden en kreeg hij een “boete”

Zwangere tiener denkt dat haar vriend haar met haar kind in de steek zal laten, maar hij bewijst het tegendeel