in

De hond van deze 74-jarige man wordt doodgebeten en DIT is hoe zijn dochter reageert.. wat vind jij hiervan?

Rebecca schrijft brief aan eigenaar van hond

Maisie, de kleine hond van de oude vader van Rebecca Chidgey, wordt niet lang geleden door een andere hond aangevallen en stierf aan de gevolgen hiervan. De vrouw, die afkomstig is uit Engeland, schrijft een brief aan de eigenaar van de hond die Maisie heeft doodgebeten.

De oude vader van Rebecca was net zijn vrouw verloren toen hij met zijn hondje ging wandelen in Buckingham Park in Engeland. In het park wandelen vaak veel honden, waarvan velen niet aan een riem vast zitten. Ook deze dag, toen Maisie werd aangevallen door een hond die door zijn eigenaar niet aan de riem was gedaan. De hond viel Maisie twee keer aan; de vader van Rebecca moest hem van zijn hond aftrekken. En de eigenaar? Die deed niks en vertrok zonder zijn gegevens achter te laten. Boos schrijft Rebecca de volgende brief op Facebook:

Op Facebook schrijft ze een open brief naar de eigenaar:

“Aan de eigenaar van de hond die Maisie doodde:

DIT is wat je mijn vader hebt aangedaan. Een weduwnaar van vierenzeventig jaar met slechte ogen, een slecht gehoor en vele andere gezondheidsproblemen. Een man die pasgeleden zijn vrouw is verloren. Deze man is mijn vader en jij hebt zijn hart gebroken. Je vond het blijkbaar niet nodig om je hond aan de riem te houden in Buckingham Park toen hij Maisie niet één maar twee keer naar haar nek vloog. Deze weerloze hond van nog geen 4 kilo zwaar zou geen vlieg kwaad doen. Deze hond betekende alles voor mijn vader. Jij zat fout. Misschien vind jij het normaal dat mijn vader jouw hond twee keer van zijn hond af moet trekken. Een man met zichtproblemen, een man die bloedverdunners moet nemen. Een man die gemakkelijk door jouw hond gebeten zou kunnen worden. Jij zat fout. Misschien vond je het niet nodig om gewoon weg te gaan zonder je gegevens aan mijn vader te geven voor het geval jouw hond zijn hond verwond zou hebben. Voor het geval jouw verzekering zou moeten betalen voor iets dat jouw hond zijn hond heeft aangedaan. Voor dit alles ben jij heel erg fout. Ik ben er zeker van dat je de berichten hebt gelezen waarin ik vraag om meer informatie te krijgen over de eigenaar van de aanvallende hond. De kleine lichtgekleurde hond zonder riem met de onverantwoordelijke eigenaar. De eigenaar die zichzelf niet eens verontschuldigde. De eigenaar die deze oude man in het park achterliet, bevend, angstig en bang in plaats van het juiste te doen. Ik denk dat je geen idee hebt wat het juiste is. Of misschien wel en kies je ervoor om dit niet te doen. We willen niet dat jouw hond iets overkomt. Nee. Maar misschien moet hij je wel ontnomen worden om te vermijden dat hij zonder riem en muilkorf nog meer andere honden doodbijt. Mijn vader heeft dit niet verdiend, zijn hond Maisie ook niet. Ze verdiende het niet om een maand lang operaties en medicatie te moeten ondergaan om vervolgens te overlijden. Mijn vader verdient het niet om haar zo te zien lijden. Hij moest afscheid van haar nemen terwijl hij net iemand verloren is. Ik heb het ook niet verdiend om mijn vader zo te zien lijden, om hem aan de telefoon te horen huilen toen ik hem vertelde dat zijn kleine schat nooit meer naar huis zou komen. De hulpeloosheid te moeten voelen om niets te kunnen doen om zijn lijden te verzachten. Eraan herinnerd te moeten worden dat Maisie het enige was dat hij nog had na de dood van mijn moeder. Te moeten zien hoe hij als een klein kind zijn overleden hond omhelsde en zich excuseerde dat hij haar niet had kunnen redden. Dat hij haar zou gaan missen en nooit zou vergeten. Te zien hoe hij haar favoriete speeltje naast haar neerlegde; het speelgoedje waar ze altijd mee ging slapen. Jouw beslissingen hebben dit veroorzaakt. Jij moet de verantwoordelijkheid voor je hond op je nemen. Op openbare plekken moet je hem een muilkorf laten dragen. Hem naar een hondenschool brengen. Hem aan de riem houden. Ervoor zorgen dat dit niet weer gebeurt.

Jij bent verantwoordelijk voor dit verlies. Voor deze pijn. Ik hoop dat je vannacht goed kan slapen als je dit hebt gelezen. Want wat jij deed was verkeerd. Neem je verantwoordelijkheid. Alsjeblieft.”

Wat vind jij van de reactie van Rebecca? Laat het weten in de reacties!

Lees ook  Déze zanger gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival!

Kat weigert de zijde van haar baasje te verlaten, dat deed hij om een hele speciale reden

105-jarige bezoekt zijn vrouw op hun 80e huwelijksverjaardag – en zegt enkele woorden die het hart van kleinzoon breken.