in

De dokter vertelt deze zwaarlijvige man dat hij vóór zijn verjaardag zal sterven – dus verliest hij 203 kilo

Een ongeluk gebeurt nooit alleen, zo zegt het spreekwoord en dat klopt helaas vrij vaak. Gezondheidsproblemen kunnen dramatisch zijn en aanbevelingen van artsen zijn vaak heel serieus te nemen. Toen een arts Stanley Hollar vertelde dat zijn leven in groot gevaar was, besefte de jongeman onmiddellijk dat het serieus was.

Hij toonde verschillende pathologieën te hebben en zijn situatie leek te verslechteren. In 2015 was Stanley op een cruciaal moment in zijn leven gekomen, hij moest een totale verandering doorvoeren en vooral heel snel als hij hoopte te overleven zoals hij vertelt op de YouCaring-fondsenwervingspagina.

In februari 1996, op de leeftijd van 20, moest het been van Stanley, een student uit Indiana, worden geamputeerd na de ruptuur van een slagader die de artsen niet hadden ontdekt. De jongeman woog destijds meer dan 180 kilo. 20 jaar later, na zijn operatie, is hij echter heel wat kilo’s afgevallen.

Lees ook  Dit gebeurt er wanneer je een auto met automatische versnellingsbak bij 100 km/u in achteruit zet

Het was in februari 2015 dat de dingen veranderden. Hij woog meer dan 307 kilo en was erg ziek. Bijna 95% van zijn longen waren gevuld met vocht en hij had een kunstmatige luchtpijp nodig om te ademen. De artsen waren formeel: als hij niet zou afvallen, zou hij het niet overleven.

Hij begon toen aan zijn dieet. En het resultaat is verbluffend. Om zichzelf te motiveren, zegt hij dat hij muziek speelde en op zijn hometrainer reed, wat het enige was dat hij kon doen vanwege zijn gewicht.

Stanley verloor meer dan 203 kilogram en in september 2016 konden de artsen zijn ademhalingshulp terugtrekken.

Hij had zijn hele leven lang geworsteld met zijn overgewicht. Het was vooral op de kleuterklas dat hij snel verdikte. Het feit dat bijna al zijn familieleden overgewicht hadden, hielp hem niet om goede eetgewoonten te hebben en te sporten, ondanks zijn passie voor basketbal.

Lees ook  Wat is jullie mening: is dit rokje van Nikkie Plessen tekort of niet?

Nu doet hij aan sport, altijd geholpen door zijn rolstoel. Zijn doel is om opnieuw te kunnen lopen en hij lanceerde daarom een fondsenwerving om de benodigde fondsen via de YouCaring-website te verzamelen. Hij heeft ondertussen al meer dan de helft van de $ 25.000 verzameld.

Het duurde enige tijd voor hij kon herstellen, maar ondanks zijn amputatie en de voorspellingen van de artsen slaagde Stanley erin de kansen te verslaan en de controle over zijn leven te herwinnen. Nu hoopt hij dat niets hem zal stoppen en door zal gaan naar de volgende stap: opnieuw lopen. Deel gerust zijn indrukwekkende reis met je geliefden op Facebook.

Ziekenhuis maakt monumentale vergissing – dokters voeren hersenoperatie uit bij verkeerde patiënt

Is dit de domste inbreker ooit?