in

De dieren oppasser zit naast een gorilla die zijn moeder heeft verloren – bekijk de emotionele reactie

De oppassers/bewakers die werken in het Virunga Park in Congo raken nooit verveeld. Ze zorgen namelijk voor meer dan achthonderd gorilla’s in hun park. Het Nationaal Park Virunga is een nationaal park in het oosten van de Democratische Republiek Congo, tegen de grens met Oeganda en Rwanda.

Er zijn een hoop risico’s en gevaren voor de oppassers, naast het feit dat de gorilla’s ontzettend sterk zijn. Er zijn namelijk veel stropers en kwaadwillende mensen die jagen op de dieren. In de afgelopen twintig jaar zijn er 100 oppassers doodgeschoten door rebellen, stropers etc.

Lees ook  De helft van onze tweeling mag weg

Op een dag kreeg een van de oppassers genaamd Patrick Karabaranga een compleet andere taak. De moeder van een gorilla , die net was aangekomen in het park, was kort daarvoor doodgeschoten. De gorilla kwam aan in het reservaat en was logischerwijs erg verdrietig om de dood van zijn moeder. Patrick moest de arme gorilla gerust zien te stellen.

Hij legt zijn arm om de gorilla heen om hem gerust te stellen. Het emotionele moment is op video vastgelegd zoals je in de onderstaande video kan zien. De bewakers van het park zijn echte helden; ze zetten hun leven op het spel om de dieren in het park te beschermen.

Lees ook  Echtgenoot kijkt naar foto van vrouw van 20 jaar geleden. Ziet man op de achtergrond en weet het.

We kunnen alleen maar respect hebben voor deze mensen. Het werk wat ze doen is ontzettend mooi en heldhaftig.

Bekijk zelf het emotionele moment in de onderstaande video. Als je het een mooie video vindt, vergeet dan niet de video te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Een politieagent stopte deze 5 oudere dames in hun auto – dan kan de politieagent niet ophouden met lachen

Wat werkt nu beter met hitte: het raam open of het raam dicht? Het antwoord vind je hier!