in

De 9-jarige gebruikt zakgeld om zwerfhonden te voeren, opent een opvangcentrum om ze te redden

Zoveel dierenreddingsverhalen beginnen met een heel lief dier, maar veel van deze dakloze honden hebben huidinfecties en gezondheidsproblemen waardoor velen van ons bang zouden zijn om ze te benaderen, laat staan ​​te helpen.

Van jongs af aan had Ken Amante last van alle dieren in nood om hem heen, ongeacht hun toestand.

Deze zorgzame 9-jarige verliet elke dag zijn huis in de Filipijnen met een rugzak vol voedsel en verdween urenlang.

Zijn ouders waren nieuwsgierig en op een dag besloot zijn vader hem te volgen. Hij ontdekte dat hun lieve zoon zwerfhonden aan het voeren was. Sommige van deze honden waren bedekt met schurft en zweren, maar Ken kon het niet schelen, ze hadden zijn hulp nodig.

Ken gebruikte het zakgeld dat hij van zijn ouders had gekregen om het eten te kopen en deze hulpeloze honden te voeren.

Zijn trotse vader nam foto’s van zijn zoon met deze honden en deelde ze op Reddit: “Mijn zoon voert nu ongeveer twee weken zwerfhonden in de buurt. Vandaag ben ik meegegaan. ‘

Op een van de afbeeldingen voert Ken drie honden die praktisch alleen maar huid en botten zijn. Hij noemde de twee jongere honden Brownie en Whitey en de grotere hond, hij dacht dat het hun moeder was, Blackie. Ze zijn alle drie bedekt met pijnlijke zweren en hebben door schurft nauwelijks vacht.

Lees ook  Wendy en Rik sneller dan ambulance: twee vrouwen gered in Den Haag

Ken sprak via videoconferentie met HNGN: “Eigenlijk hield ik altijd van dieren, zelfs toen ik jong was. Ik was dol op ze, zelfs toen ik klein was. Mijn ouders vertelden me dat ik, voordat ik zelfs maar kon praten, al sliep met de kat van mijn vader, Hajime-kun. Hajime-kun is nu 14 en hij is er nog steeds. ”

De beelden gingen snel viraal en al snel kwamen er donaties van mensen over de hele wereld om Ken te helpen meer dieren te voeren. Ondanks zijn jonge leeftijd had Ken een droom om een ​​dierenverblijf op te zetten en met steun van zijn ouders en gulle donaties kon hij dat doen.

Ken richtte op 31 maart 2014 ‘The Happy Animals Club’ op, de eerste opvang in zijn soort in de Davao-regio van de Filippijnen.
‘Ik wil voorkomen dat zoveel van die honden zonder reden worden gedood.’

Meer dan 100 dieren gered
Hij huurde een stuk grond voor een jaar en veranderde het in een huis voor reddingsdieren.

Lees ook  Nederlands slachtoffer is een 16-jarige meisje en blijkt twee benen gebroken te hebben tijdens aanslag Barcelona.

‘We hebben ook veel geld uitgegeven aan hout, elektrische bedrading, tinnen dakbedekking, cement en nog veel meer. Elke keer dat het regende, overstroomde het gebied, dus bouwden we kanalen. ” Zei Ken op de website van zijn organisatie.

“De shelter heeft nu 2 grote hokken, 2 appartementen en een bijgebouw. De honden worden niet in kooien gehouden tenzij ze ziek zijn of om een ​​andere goede reden.
“De katten hebben een hele grote leefruimte speciaal voor hen. Alle honden en katten van Happy Animals Club zijn erg blije dieren, ‘voegde hij eraan toe.

Het opvangcentrum heeft zoveel steun gekregen van mensen over de hele wereld dat het nog steeds actief is.

“Sinds 2014 hebben we meer dan 100 uitgehongerde en zieke dieren gered en talloze maaltijden aan hongerige zwerfdieren verstrekt”, aldus de website.

Ken zei dat toen hij zijn vader zijn droom vertelde, hem werd verteld dat het 20 jaar zou duren om te vestigen en dat hij zou moeten wachten tot hij volwassen was. Maar deze jonge jongen heeft bewezen waar een wil is, er een weg is, ongeacht je leeftijd.

12-jarig katje brutaal geslagen en voor dood achtergelaten op straat – vecht voor zijn leven

Holografisch haar is dé nieuwe trend voor iedereen die zijn innerlijke eenhoorn wil loslaten