in

De 45-jarige Sarah redde het leven van haar vriendje Isak door een gat in zijn keel te snijden

Er zijn maar weinig mensen op de wereld die met een mes in de keel van iemand anders zouden durven snijden, maar het was iets dat de 45-jarige Sarah Glass vorige maand deed. Nu wordt ze geprezen als een heldin nadat ze de keel van haar vriend met een mes opensneed – dit alles om zijn leven te redden.

Aan het stikken

Het was in februari dat het ongeluk plaatsvond toen Sarah’s vriend Isak Bester een stuk vlees aan het eten was tijdens een restaurantbezoek en begon te stikken, zo schrijft de Daily Mail Australia.

Sarah probeerde eerst Isak’s luchtwegen te bevrijden en vervolgens de 50-jarige zuurstof te leveren met behulp van de mond-op-mond methode. Maar ondanks haar inspanningen kreeg Isak geen lucht en begon hij uiteindelijk paars op zijn gezicht te worden.

– Na ongeveer acht minuten kregen we geen lucht meer in hem. Het stuk biefstuk was verplaatst, zijn gezicht werd paars en hij zou voor ons sterven, zo zei Sarah tegen de Daily Mail Australia.

Lees ook  Hond leert gebarentaal nadat hij gedumpt werd omdat hij doof was.
De keel van de man

Dat is het moment waarop Sarah het drastische besluit nam om het leven van de man te redden. Ze vroeg om een ​​schoon voorwerp, daarna gaf iemand in het restaurant haar een mes. Met het idee dat elke seconde kostbaar was, maakte ze een snede net onder Isak’s strottenhoofd.

– We hadden geen keus, het was dit doen of hij zou sterven, zo vervolgt ze.

Ze wist wat ze aan het doen was

De procedure wordt tracheotomie genoemd, wat een chirurgische ingreep is waarbij je een incisie in de luchtpijp snijdt om de ademhaling te vergemakkelijken. Sarah is een professionele vroedvrouw en wist daarom wat ze deed, ook al was het 20 jaar geleden dat ze de methode had bestudeerd.

Lees ook  14 mensen die nooit meer meer Spray-Tan mogen gebruiken

20 minuten later arriveerden het ambulancepersoneel ter plaatse zodat de man naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Daar werd hij drie dagen in een kunstmatige coma geplaatst om het lichaam te helpen herstellen. Nu meldt de Daily Mail Australia dat Isak aan het herstellen is, en hij blijft Sarah voor eeuwig dankbaar.

“Iedereen zou dit kunnen doen”

Een gat snijden in iemands keel is niets iets dat vanzelfsprekend is voor de overgrote meerderheid van mensen, maar volgens Sarah zou iedereen hetzelfde gedaan hebben om het leven van een medemens te redden.

– Ik denk dat iedereen het kan doen als ze naar iemand kijken van wie ze houden en dat is het enige wat je kunt doen om iemands leven te redden, zo legt Sarah uit.

Hier kunnen we spreken over een echte heldin! Gelukkig ging Sarah meteen tot actie over!

Familiehond sleept vader mee naar dam – zijn hart slaat een slag over als hij ziet wat er in het water drijft

Hond sterft nadat steward van luchtvaartmaatschappij familie dwingt om hond in bagageluikje te stoppen.