in

De 2-jarige heeft dezelfde zeldzame ziekte als hij – en hij bezoekt hem om iets tegen zijn pestkoppen te doen

We leven in een wereld waarbij het uiterlijk extreem belangrijk is. En dit is ronduit wreed voor mensen die door geboorte of ziekte er anders uitzien. Wij denken dat de meesten van ons het erover eens dat dit niet zo zou moeten zijn, maar toch worden iedere dag mensen vanwege hun uiterlijk gekwetst – op de ene of andere manier.

Jono Lancaster weet beter dan wie dan ook hoe wreed de wereld kan zijn voor mensen met een afwijkend uiterlijk.

Jono werd geboren met het Treacher Collins syndroom, dat eenvoudig gezegd betekent dat zijn gezicht heel anders is dan dat van de meesten. Hij was nog maar een paar uur oud toen hij werd verlaten door zijn ouders vanwege zijn ziekte.

Lees ook  Viruswaarheid-leider Willem Engel opgepakt

Er volgden vele jaren van pesten en onwil van de buitenwereld om begrip voor Jono te tonen, maar Jono weigerde op te geven. En nu is hij 30 jaar oud. Hij wil zijn ervaringen positief gebruiken om de wereld een beetje te verbeteren.

Daarom reist hij de hele wereld over om te vertellen over zijn leven met het Treacher Collins syndroom. Hij ontmoet kinderen met dit syndroom en praat er met ouders en familie over, om meer begrip te kweken voor een leven met deze ziekte. Zijn Facebook site heeft meer dan 70.000 volgers.

Lees ook  Containers moeten coronavirus tegengaan

Wij hopen dat we door de verspreiding van zijn verhaal meer begrip kunnen kweken voor mensen met een afwijkend uiterlijk. Ook willen we hoop en vertrouwen geven aan allen die voelen dat ze het nodig hebben.

Wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden, werd een nachtmerrie voor deze bruid

Moeder doet schokkende ontdekking onder trampoline van kinderen: “Een nachtmerrie”