in

De 19-jarige ziet dat een blinde geld verliest en dat de vrouw achter hem het in haar eigen zak steekt. De beste reactie komt uiteindelijk van de kassamedewerker!

De 19-jarige Joey Prusak uit Hopkins in Minnesota werkt in een filiaal van de restaurantketen Dairy Queen. Op een dag komt er een blinde jongeman de zaak binnen. Als hij wil betalen naar zijn geld grijpt, laat hij een briefje van 20 dollar uit zijn zak vallen. De vrouw achter hem raapt het briefje op, maar in plaats van het terug te geven, steekt ze het in haar eigen zak! Joey had alles zien gebeuren en vraagt de vrouw om het briefje terug te geven. Maar de vrouw ontkent alles en beweert dat het haar briefje was.

Maar de tiener houdt niet af: “Als je het geld niet aan de rechtmatige eigenaar terugbezorgt moet je de winkel verlaten. Ik bedien niemand die zo weinig respect heeft.” De vrouw verlaat inderdaad de winkel, maar niet zonder luidop te schelden en met het briefje gewoon in haar handtas.

Lees ook  26-jarig zusje van Yolanthe is misschien nog wel knapper dan Yo zelf

Dat kan Joey niet zo laten: Hij loopt naar de jonge blindeman toe en geeft hem een briefje van twintig dollar uit eigen zak. “Ik wil je briefje van 20 dollar teruggeven dat je op de grond hebt laten vallen”, zegt de 19-jarige tegen de blinde jongen. “Het is niet hetzelfde briefje want de vrouw achter jou heeft dat van jou gestolen. Maar het heeft wel dezelfde waarde!”

De bestolen blinde is diep ontroerd en bedankt de weldoener uitgebreid. Maar de geste van Joey is niet onopgemerkt gebleven: een paar dagen later krijgt zijn baas Nancy Pettit een mail van een klant die alles gezien had en het gedrag van haar werknemer looft. De manager kon niet trotser op Joey zijn: “Het is zo mooi om te zien dat een jonge kerel het goede doet. Ik ben echt trots dat hij voor ons werkt.”

Lees ook  Deze servicehonden kregen een uitstapje naar Disneyland en het deed ons opnieuw in geluk geloven.

Sinds zijn baas de e-mail op Facebook publiceerde, wordt de jongen wereldwijd geprezen. Een klant die het verhaal gelezen had, wilde zelfs meteen de twintig dollar terugbetalen. Maar dat weigert de jongeman. “Ik verwacht hier niets voor terug. Dat ik op elke andere dag gewoon ook zo gedaan. Ik hoop gewoon dat iedereen hetzelfde als mij zou gedaan hebben”, zegt Joey nog.

DEEL deze geweldige kerel met je vrienden!

Toen de kersverse vader en moeder niet op kwamen dagen voor de feestdagen, begonnen vrienden zich zorgen te maken. Als ze naar hun huis gaan, zijn ze niet voorbereid op hetgeen ze aantreffen

11 maanden oud meisje wordt ontvoerd en 2 uur lang verkr*cht. Dan wordt ze bedekt met bloed gevonden