in

De 13-jarige jongen met leukemie smeekt zijn moeder om zijn handen eraf te hakken. Bij zijn bed doet ze dan iets, waar veel ouders voor terug zouden deinzen.

Als Deryn Blackwell 13 jaar oud is, hebben de artsen vreselijk nieuws voor hem: De jongen uit Engeland lijdt aan leukemie en moet onmiddellijk behandeld worden. Met één klap is zijn jeugd ten einde. Een jaar lang vecht Deryn dapper tegen de kanker in zijn lichaam. Dan krijgt hij nog meer slecht nieuws.

Naast leukemie heeft Deryn ook nog Langhans Reuzencellen Sarcoïdose. Deze ziekte is extreem zeldzaam: wereldwijd zijn er slechts vijf gevallen bekend. En een geval zoals Deryn, met de combinatie van twee kankers, had men nog nooit gezien. De ziekte lijdt tot ondraaglijke pijnen. Zijn moeder Callie herinnert zich de vreselijke tijd: “Zijn vingers zwollen op en werden helemaal zwart. Hij had ondraaglijk veel pijn. Hij vroeg me steeds maar weer om zijn handen af te snijden.”

Zijn toestand werd zo erg dat de artsen geen hoop meer voor hem hadden. Ze gaven Deryn nog twee weken te leven en verplaatsten hem naar een stervenstehuis. Zijn ouders zijn zo wanhopig dat ze een ongewone weg inslaan: ze willen hun zoon cannabis geven. Want de artsen zeiden hen dat marihuana zijn toestand mogelijk zou kunnen verbeteren. Maar omdat er nog geen studies bestaan over de gevolgen bij kinderen zijn ze met handen en voeten gebonden. Ze moeten lijdzaam toezien hoe het alsmaar slechter gaat met Deryn. Dat willen zijn ouders niet laten gebeuren. Terwijl Deryn van verschillende prominenten bezoek krijgt, die ontroerd zijn door zijn verhaal, smeden ze een plan.

Lees ook  Dochter Raymond van Barneveld: Scheiding valt rauw op mijn dak

Callie vertelt: “We konden niet lijdzaam blijven toezien. Dus namen we een beslissing die vele ouders zou afschrikken. Wijzelf hadden ook bedenkingen.” Maar ze zijn vastberaden alles voor hun zoon te doen. In een tankstation neemt de papa van Deryn contact met iemand op die hem marihuana kan verkopen. Daar staat in theorie vijf jaar gevangenisstraf op. Maar voor zijn kinderen heeft hij alles over.

Ondertussen was de toestand van Deryn nog verslechterd. Zijn ouders wisten dat ze niets te verliezen hadden en toonden hun zoon met een verdamper stiekem cannabis toe. (Op die manier komen er geen verbrandingsstoffen vrij en de cannabis is onschadelijk voor het lichaam). Dan gebeurt er een klein wonder: Al na een uur is er een duidelijke verbetering merkbaar. De pijn van Deryn wordt aanzienlijk verzacht. Hij zelfs weer opnieuw helder met zijn mama praten. Het duurt niet lang voor de Britse media zijn verhaal oppikken.

Lees ook  Heftige beelden van schietende agent die vluchtende corona-overtreder wil aanhouden

De verplegers en de artsen kunnen het nauwelijks geloven. Het gaat zichtbaar beter met Deryn. Na enkele weken wordt het duidelijk dat Deryn helemaal niet zal sterven. Hij kan gewoon terug naar huis en gaat zelfs terug naar school. Dat was in 2013. Ondertussen is Deryn 17 jaar oud en helemaal genezen – omdat zijn ouders bereid waren om alles te riskeren.

Dit is werkelijk een onvervalst wonder! En telkens wanneer deze ouders hun zoon kijken, beseffen ze dit maar al te goed. Ze hopen dat de wetenschap meer onderzoek doet naar het gebruik van cannabis in de strijd tegen kanker.

Kan jij de roker aanwijzen? De 6 tweelingen van dit experiment hebben echt indruk op me gemaakt.

Vrouw ontdekt dat echtgenoot haar bedriegt. Maar haar briljante wraak doet hem dat berouwen.