in

David (42) doodgestoken omdat hij homo was: drie minderjarigen vast, verdacht van meer homogeweld

Vanwege het onderzoek naar de dood van een 42-jarige homoseksuele man in een park in Beveren bij Antwerpen, zitten nu drie verdachten vast op verdenking van moord.

Het gaat om minderjarige jongeren van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen. Ze lokten de man in de val via een datingapp. De daders zouden zich eerder ook al schuldig hebben gemaakt aan geweld tegen homo’s.

Een van de verdachten, een 17-jarige Antwerpenaar, meldde zich zondagmorgen zelf bij de politie. Hij werd na verhoor aangehouden en in een justitiële jeugdinrichting geplaatst.

Afgelopen nacht gaven een 17-jarige verdachte uit Verrebroek en een 16-jarige verdachte uit Kieldrecht zichzelf ook aan bij de politie.

Lees ook  Pakketbezorger (20) overviel collega-koerier met mes voor een doos met 2200 euro aan merkkleding

Zij worden morgen voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde. Het parket vraagt ook hun opsluiting in een justitiële jeugdinrichting,

Verdacht van andere feiten
De drie zijn bekend bij politie en gerecht en hebben al een flink strafblad. Volgens bronnen dichtbij het onderzoek zou de bende zich al eerder hebben schuldig gemaakt aan gaybashing.

Ze lokten hun slachtoffer daarbij telkens in de val via een datingapp om hem vervolgens in elkaar te slaan en te beroven.

Overvallen die ze vergoelijkten met hun homohaat. Ditmaal liep het echter verkeerd af. David verzette zich en tijdens de vechtpartij werd hij vermoord.

Lees ook  Vader verkr*chtte eigen dochter vanaf haar zesde en bezwangerde haar drie keer

Het onderzoek zal moeten uitwijzen hoeveel slachtoffers de bende heeft gemaakt. Mogelijk hebben sommigen geen aangifte durven doen uit schaamte.

Het lichaam van David Polfliet (42) uit Sint-Niklaas werd zaterdag gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van Beveren.

Het stoffelijk overschot was zwaar toegetakeld. ,,Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven werd gebracht.

Ondertussen kon een aantal verdachten opgepakt worden. Deze personen worden momenteel verhoord.

De ware toedracht van de feiten wordt onderzocht. Alle opties liggen momenteel nog open.” In het belang van het onderzoek wil het Openbaar Ministerie van Oost-Vlaanderen geen verdere details geven.

Zwangere Meghan wilde dood, maar mocht van Brits koningshuis geen hulp zoeken

Verstandelijk beperkte Lorenzo (16) vermist: hij liep naar de taxi, maar kwam nooit in de wagen terecht